Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

22/05/2008 - Informació institucional

Joan Albanell, director del Programa de Recerca en Càncer, ha estat convidat a fer una sessió educacional a ASCO 2008

El congrés de l’ASCO està considerat per tots els oncòlegs, el congrés més important a nivell mundial on s'hi reuneixen més de 30.000 investigadors.

El congrés de l’ASCO és conegut per concentrar en un mateix esdeveniment tota la informació rellevant i més novedosa sobre la recerca del càncer. En l’ASCO cada any es presenten comunicacions que aporten canvis, novetats i bons resultats en el tractament del càncer, a més del diagnòstic i la seva prevenció.

Enguany, experts investigadors i clínics de l’IMAS tindran una presència molt destacada en el congrés de l’American Society of Clinical Oncology – ASCO 2008, que es celebrarà del 30 de maig al 3 de juny a Chicago. El congrés de l’ASCO està considerat per tots els oncòlegs, el congrés més important a nivell mundial i, a més reunir més de 30.000 investigadors, oncòlegs i especialistes d’arreu del món, és conegut per concentrar en un mateix esdeveniment tota la informació rellevant i més novedosa sobre la recerca del càncer. En l’ASCO cada any es presenten comunicacions que aporten canvis, novetats i bons resultats en el tractament del càncer, a més del diagnòstic i la seva prevenció.

Cada any es presenten moltíssimes comunicacions per a ser escollides, el comitè científic fa una selecció d’aquelles que es valoren més novedoses i rellevants. Aquest any, s’ha acceptat una comunicació oral del Dr. Bellmunt en la que presenta els avenços i resultats definitius d’un assaig clínic multicèntric sobre un nou tractament - la Vinflunina- en segona línia per al tractament del càncer de bufeta urinària. Els resultats d’aquest estudi estan embargats fins que no es facin públics en el mateix congrés.

Aquest any, a més d’aquesta comunicació oral, el Dr. Joan Albanell serà l’especialista que l’ASCO ha convidat a participar a la sessió educacional amb el títol “Decision Making in Cancer Drug Development: Role of Biomarkers in First-in-Human Studies”. Aquesta sessió serà el proper 2 de juny de 9:45 AM a 11 AM (hora de Chicago), i aportarà tres punts de vista molt interessants sobre la selecció de pacients per a individualitzar els tractaments, estudis dels mecanismes d’acció de fàrmacs moleculars i selecció de dosis. El Dr. Albanell ha estat convidat com a representant del món acadèmic i hi haurà una representació de l’FDA com a organisme regulador i una representació de la indústria farmacèutica. Molts pocs especialistes espanyols han estat convidats a fer una d’aquestes conferències a l’ASCO.Aquest fet demostra el reconeixement que la comunitat oncològica internacional atorga al treball que desenvolupa el Dr. Albanell i el seu equip i el situa entre els noms propis de l’Oncologia a nivell mundial.

Cal destacar que en recents edicions  d’ASCO, el Dr. Bellmunt també ha donat sessions educacionals, focalitzades en el càncer genitourinari, el que ressalta encara més la valoració internacional dels nostres especialistes.

A més d’aquestes dos presentacions orals, el Servei d’Oncologia farà altres presentacions científiques en format de pòster, una d’elles en les que es presenta un estudi internacional de biomarcadors desenvolupat conjuntament amb el Servei de Patologia.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte