Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

22/05/2024 - Informació institucional

Un any més participem a “Visita la recerca de La Marató”.

Del 8 de març al 28 de juny, centenars de persones viuran en directe com avança la comunitat científica en el coneixement de diverses malalties, gràcies a l'impuls de la solidaritat, en un nou cicle de visites als centres de recerca amb projectes finançats per La Fundació La Marató de TV3.

Des de l´Hospital del Mar Research Institute participem en aquesta iniciativa organitzant quatre visites on s´explicaran diferents projectes finançats amb la Marató de Salut Mental de l' any 2021. Els dies 27 i 28 de maig parlarem del projecte que lidera el Dr. Gabriel Santpere que junt amb la Dra Patricia Robledo proposen una metodologia molt innovadora per predir el risc de desenvolupar esquizofrènia: es farà combinant la informació que proporcionen les neurones de la cavitat nasal (neuroepiteli olfactiu), la genètica i les imatges cerebrals d'un grup de persones amb i sense símptomes de la malaltia.

El dia 31 de maig intentarem conscienciar als visitants del difícil repte al qual s´enfronten els metges a l´hora de detectar pacients en risc de suïcidi per proporcionar-los el tractament preventiu adequat. S'ha demostrat que l'avaluació del risc de suïcidi es pot millorar amb intel·ligència artificial i tècniques d'aprenentatge automàtic. El Dr Phillipe Mortier junt amb el Dr. Manuel Pastor, presentaran 2 casos ficticis però que podrien ser reals, perquè mitjançant la història clínica i l´eina que està desenvolupant l´equip gràcies al projecte, els visitants identifiquin els diferents factors de risc, els factors protectors i avaluïn quin dels dos pacients té més risc.

Finalment, el dia 3 de juny, el Dr. Víctor Pérez, mitjançant una dinàmica de grup, s´intentarà conscienciar als visitants sobre la problemàtica del suïcidi, els re intents, i quines mesures es poden utilitzar per a millorar-ne la prevenció. Els estudis de seguiment mostren que al voltant del 20% de les persones que han intentat suïcidar-se, fan altre intent en el termini d'un any. Els visitants al final posaran en comú el que han vist/treballat a la dinàmica de grup.

El Hospital del Mar Research Institute és un dels quinze centres de recerca que participa en les visites guiades que organitza La Marató de TV3 per mostrar als donants com s'investiga amb els fons recollits."Visita la recerca de La Marató" va néixer el 2015 amb l'objectiu d'acostar la recerca a la societat que la fa possible, convertint-se en un projecte de retorn social i de transparència per a la Fundació La Marató de TV3.

Les inscripcions a les visites són gratuïtes i es poden fer en aquesta pàgina: visitesrecercamarato.tv3.cat

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte