Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/05/2024 - Informació institucional

L’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar ingressa a la European LeukemiaNet

L’ingrés es va aprovar a la reunió de l’entitat portada a terme el passat 9 d’abril a Mannheim, Alemanya.

L’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar és un dels cinc nous membres de la European Leukemia Net, una xarxa internacional d’excel·lència per promoure la recerca cooperativa en diferents tipus de leucèmies. El seu ingrés es va aprovar a la reunió de l’entitat portada a terme el 9 d’abril a Mannheim, a Alemanya. La Dra. Blanca Espinet, coordinadora del Grup de Recerca Traslacional en Neoplàsies Hematològiques i cap de secció de Citogenètica Molecular del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital del Mar, és la investigadora principal representant del centre.

La Dra. Espinet forma part del comitè de direcció de la xarxa com a membre representant del grup de treball en citogenètica, centrat a posar en contacte diferents investigadors i coordinar projectes europeus en el camp de la citogenètica de les neoplàsies hematològiques. També és membre de la direcció del grup de treball en leucèmia limfàtica crònica, anomenat European Research Initiative on CLL (ERIC). El grup ERIC duu a terme estudis cooperatius en aquesta patologia i organitza cursos de formació continuada. També desenvolupa controls de qualitat de diferents tècniques de laboratori i vetlla per les bones pràctiques i la redacció de guies clíniques. Dins aquest marc, la Dra. Espinet ha format part de deu publicacions cooperatives i és la IP d’un projecte actiu internacional sobre la complexitat genòmica en pacients tractats amb fàrmacs dirigits.

La European Leukemia Net

Formada per més de 200 centres de recerca de mig centenar de països, agrupa a més d’un miler d’investigadors i investigadores i professionals clínics. Treballa per integrar més de 120 grups de recerca en leucèmies amb els seus socis interdisciplinaris i la indústria per avançar cap a la cura d’aquestes malalties.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte