Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

06/05/2024 - Nota de premsa

La Dra. Marta Torrens i el Dr. Ramon Pujol, nous catedràtics de la Universitat Pompeu Fabra

La Dra. Torrens és Catedràtica de Psiquiatria, mentre que el Dr. Pujol ho és de Dermatologia. Tots dos al Departament de Medicina i Ciències de la Salut de la UPF.

La Dra. Marta Torrens, directora emèrita d'Addiccions de l'Hospital del Mar, és des del 16 d'abril, Catedràtica de Psiquiatria del Departament de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, després de superar el concurs d'oposició. La Dra. Torrens és també coordinadora del Grup de Recerca en Addiccions de l'Institut de Recerca del centre.

El Dr. Ramon M. Pujol, cap del Servei de Dermatologia de l'hospital i coordinador del Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries i Neoplàsiques Dermatològiques de l'Hospital del Mar Research Institute, va guanyar el concurs d'oposició a Catedràtic de Dermatologia de la UPF el passat 17 d'abril.

La Dra. Marta Torrens

És Doctora en Medicina i especialista en Psiquiatria, i coordinadora de la Xarxa d'Investigació en Atenció Primària d'Addiccions (RIAPAD) de l'Instituto Carlos III. Membre electa del comitè científic de l'Observatori Europeu de les Drogues i les Drogodependències (EMCDDA) i de la xarxa científica conjunta de l'Organització de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte i de l'Organització Mundial de la Salut (UNODC i WHO), així com membre del comitè executiu de l'Associació Mundial de Patologia Dual.

Ha rebut diferents premis internacionals i nacionals destacant el Nyswander-Dole Award, de l'American Association for Opiate Dependence Treatment, el Chimera Award, de la European Association for Opiate Dependence Treatment, i la Creu Blanca del Ministeri de Sanitat per la contribució al Pla Nacional sobre Drogues, així com el premi a l'Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona. És membre honorífic de la Sociedad Española de Patología Dual i ha rebut el premi EUFAS & European Addiction Research Award. Durant la presidència espanyola de la Unió Europea va participar com a experta en el grup de treball sobre patologia dual i addiccions, les conclusions del qual van ser aprovades a Brussel·les el passat 5 de desembre de 2023.

El Dr. Ramon Pujol

És Doctor en Medicina i Especialista en Dermatologia Mèdic-Quirúrgica i Venereologia. Ha exercit la seva activitat assistencial, docent i de recerca dins del camp de l'Hemato-Oncologia Cutània (processos limfoproliferatius cutanis) i la patologia inflamatòria cutània. Ha publicat més de 500 articles a revistes internacionals i nacionals, i ha participat en la redacció de més de trenta llibres i capítols de llibre de l'especialitat.

Ha participat com a investigador en un ampli nombre de projectes d'R+D+I finançats en convocatòries competitives d'administracions o entitats públiques, incloent-hi un projecte per elaborar un currículum europeu de pregrau de Dermatologia. Ha estat president de la Societat Catalana de Dermatologia, membre de la Comissió Nacional de l'especialitat de Dermatologia, del Board of Directors de la European Academy of Dermatology and Venereology, així com del Board of Directors de la International Society for Cutaneous Lymphomas. Ha rebut el premi a l'Excel·lència Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la distinció d'Honor a la millor trajectòria professional amb projecció Internacional de l'Academia Española de Dermatología y Venereología.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte