Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/04/2024 - Informació general

El Dr. Arnau Busquets rep un dels accèssits del Premio 60 Aniversario Farmaindustria Jóvenes Investigadores

És un dels quatre accèssits atorgats. L'ha guanyat per la seva recerca en el camp de la neurociència i els fàrmacs cannabinoides.

El Dr. Arnau Busquets, coordinador del Grup de recerca de Mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica de l'Institut de recerca de l'Hospital del Mar, ha guanyat un dels accèssits concedits al Premio 60 Aniversario Farmaindustria Jóvenes Investigadores. La guanyadora del premi ha estat Cristina Mayor-Ruiz, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Els guardons s'han lliurat aquest 18 d'abril al Círculo de Bellas Artes de Madrid.

El jurat ha destacat "la dificultat per escollir als guardonats entre els vint candidats finalistes i les 113 candidatures rebudes, totes amb un excel·lent nivell que constata la gran pedrera de talent jove que existeix a la recerca biomèdica espanyola". S'han atorgat quatre accèssits als perfils amb més mèrits.

En el cas del Dr. Busquets, ha estat escollit per la seva recerca a l'àmbit de la neurociència i els fàrmacs cannabinoides. El seu treball centrat en una nova diana terapèutica per a la síndrome del cromosoma X fràgil ha generat una patent i ha obert la possibilitat de desenvolupar nous fàrmacs, que s'estan assajant en persones amb síndrome de Down. El jurat ha volgut destacar les seves publicacions i l'enfocament translacional de la seva recerca.

El Premio 60 Aniversario Farmaindustria Jóvenes Investigadores s'ha creat per commemorar els seixanta anys d'aquesta entitat.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte