Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

Informació institucional

El nou web de l’IMIM ocupa la primera posició a nivell espanyol en el "Ranking Mundial de Hospitales en la Red"

Segons aquest rànquing, el web de l’IMIM se situa en la primera posició a nivell espanyol, en la 34 a nivell europeu i en la 124 a nivell mundial.

Aquest rànquing l’elabora el Laboratorio de Cibermetría que pertany al CINDOC, que és part del Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), en base a l’anàlisi de més de 17.000 webs sanitàries de tot el món, amb l’objectiu de crear un eina que permeti monitoritzar i avaluar el compromís de les institucions a nivell mundial amb la publicació electrònica i la difusió de la informació acadèmica.

Segons aquest rànquing, el web de l’IMIM se situa en la primera posició a nivell espanyol, en la 34 a nivell europeu i en la 124 a nivell mundial.

El Laboratorio de Cibermetría es dedica a l’anàlisi quantitatiu d’Internet i els continguts de la xarxa, especialment d’aquells relacionats amb el procés de generació i comunicació acadèmica del coneixement científic.

El rànquing es realitza a través de quatre indicadors a partir dels resultats quantitatius obtinguts dels principals motors de recerca com es detalla a continuació:

•Tamany (S). Número de pàgines recuperades des dels 4 motors de recerca: Google, Yahoo, Live Search i Exalead.
•Visibilitat (V). El número total d’enllaços externs únics rebuts (inlinks) per una site que es poden obtenir de forma consistent des de Yahoo Search, Live Search i Exalead.
•Fitxers rics (R). Els següents formats d’arxiu van ser seleccionats después de considerar la seva rellevància en les activitats acadèmiques i de publicació, i tenint en compte el seu volum d’ús: Adobe Acrobat (.pdf), Microsoft Excel (.xls), Microsoft Word (.doc) i Microsoft Powerpoint (.ppt). Aquestes dades van ser extretes a través de Google.
•Acadèmic (Sc). Google acadèmic proporciona el número d’articles i cites per a cada domini acadèmic. Els resultalts obtinguts de la base de dades del Google Académico comprenen articles, informes i altre tipus de documents acadèmics.

Més informació

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte