Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

07/03/2024 - Nota de premsa

Arrenca l’estudi d’intervenció PROMES per a la Promoció de la Salut Mental de l’Alumnat Universitari

L'estudi PROMES-U té per objectiu avaluar l'efectivitat d'una intervenció en línia guiada en format app per a reduir els símptomes de depressió i ansietat en estudiants de grau de la universitat.

Aquest estudi està liderat per l'Hospital del Mar Research Institute, i hi participen 6 universitats espanyoles: la UPF, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de Màlaga, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat de Saragossa.

Durant l'any 2024 s'invitarà a tot l'alumnat de grau d'aquestes 6 universitats a contestar un qüestionari en línia sobre salut mental. Els/les participants amb símptomes de depressió o ansietat, seran assignats a l'atzar en el grup intervenció o en el grup control.

Els/les participants assignats en el grup intervenció, seran convidats a descarregar-se l'app LaMevaGuiaEmocional (MyMoodCoach). MyMoodCoach, té una durada de 6 setmanes i inclou informació, eines i reptes per a la millora de la depressió i ansietat. També, permet l'auto monitoratge del propi estat emocional i visualització dels resultats. Els/les participants rebran un missatge de retorn setmanal en relació a la seva participació a la intervenció per part d'un/a guia (professional especialista en salut mental).

Els/les participants assignats al grup control, seran convidats a descarregar-se una app que conté informació sobre serveis de salut mental disponibles a la comunitat i permet fer un monitoratge i visualització del propi estat emocional.

Després de la intervenció, es demanarà als/a les participants d'ambdós grups (intervenció i control) que responguin qüestionaris en línia de seguiment als 90 dies, als 6 mesos i als 12 mesos. Aquestes avaluacions seran fonamentals per avaluar l'efectivitat a mig termini de la intervenció.

El projecte PROMES-U vol aportar coneixement sobre un nou recurs, en format app i de caràcter preventiu per a la millora del benestar psicològic de l'alumnat universitari.

PROMES-U va iniciar l'any 2021 amb una primera fase d'avaluació de la salut mental en alumnat universitari mitjançant dues enquestes en línia (una enquesta inicial i una enquesta de seguiment als 12 mesos).

Els/les estudiants de grau podran participar a través de la web PROMES-U o mitjançant el codi QR en les cartelleres de les diferents facultats de les universitats participants.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte