Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

26/01/2024 - Informació general

Les interaccions cel·lulars analitzades a Current Opinion in Cell Biology

La Dra. Anna Bigas, amb el Dr. David Sprinzak, de la Universitat de Tel Aviv, publiquen com a editors unes extenses revisions sobre els mecanismes de comunicació entre les cèl·lules en diversos teixits. Un objecte d'estudi amb potencial per entendre com es desenvolupa la vida i les malalties.

La coordinadora del Grup de recerca en cèl·lules mare i càncer de l'Hospital del Mar Research Institute, la Dra. Anna Bigas, és una de les editores d'una secció sobre les interaccions cel·lulars que publica la revista Current Opinion in Cell Biology. Amb el Dr. David Sprinzak, de l'Escola de Neurobiologia, Bioquímica i Biofísica de la Universitat de Tel Aviv, a Israel, han escollit catorze revisions sobre aquest tema a diferents camps per identificar mecanismes que poden ser importants en altres sistemes o malalties.

Com explica la Dra. Bigas, "la vida està estretament lligada a la capacitat d'interaccionar de les cèl·lules. L'objectiu de l'article és donar una visió actual de diferents formes de comunicació entre cèl·lules". Els estudis parteixen de les diferents estratègies de contacte entre les cèl·lules, que es poden utilitzar o quedar inhabilitades en determinades patologies. Una comunicació que pot tenir lloc a través d'interaccions bioquímiques o d'interaccions d'orgànuls cel·lulars, o bé a través de forces físiques que impliquen canvis bioquímics i que regulen funcions vitals per la cèl·lula i l'organisme.

Experts mundials en diferents àmbits de la biologia cel·lular han participat en realitzar revisions sobre l'estat d'aquest tema en cèl·lules de la sang, des de la formació de cèl·lules mare al desenvolupament del sistema de resposta immunitari, en la formació del ronyó, models de càncer i microambient tumoral entre altres. "La diversitat de models experimentals ens ajuda a identificar mecanismes que poden ser importants en altres sistemes o malalties", apunta la Dra. Bigas. Per aquest motiu, avançar en el coneixement dels mecanismes de comunicació entre les cèl·lules és important per conèixer-les millor, un camp en el qual ja es disposa de noves eines i tecnologia per analitzar-les en profunditat.

Article de referència

Bigas A, Sprinzak D. Local cellular interactions: From signaling to mechanics across development, evolution, and disease. Curr Opin Cell Biol. 2024 Jan 11;86:102312. doi: 10.1016/j.ceb.2023.102312. Epub ahead of print. PMID: 38215515.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte