Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/01/2024 - Informació general

La Dra. Helena Tizón és la nova directora del Pla director de malalties de l’aparell circulatori de Catalunya, en l’àmbit de les malalties cardiovasculars

La metgessa adjunta del Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar i investigadora de l'Hospital del Mar Research Institute, la Dra. Helena Tizón, és la nova directora del Pla director de malalties de l'aparell circulatori de Catalunya, en l'àmbit de les malalties cardiovasculars. El seu nomenament es va fer efectiu el passat mes de desembre, per decisió del conseller de Salut, Manel Balcells. La Dra. Josepa Mauri, metgessa de l'Hospital Germans Trias i Pujol, ha ocupat aquest càrrec en els darrers vuit anys.

Helena_Tizón

La Dra. Helena Tizón

L'objectiu del Pla director de malalties de l'aparell circulatori és millorar l'atenció a les persones amb aquestes patologies mitjançant la reordenació de recursos i accions de promoció de la salut i preventives. També a través del diagnòstic precoç i el tractament adequat i la rehabilitació, amb una perspectiva territorial, de condició social i de gènere, equitativa i sostenible. Té com a missió assessorar i fer propostes al Departament de Salut en aquest camp per reduir la mortalitat associada a aquestes malalties i millorar la qualitat de vida dels afectats i afectades. Està codirigit per un especialista en malalties cardiovasculars i per un en malalties vasculars cerebrals.

La Dra. Helena Tizón

És especialista en cardiologia intervencionista i imatge cardíaca per ressonància magnètica. Formada a la Unitat Docent de l'Hospital del Mar i doctorada per la UAB, va portar a terme la seva residència a l'Hospital Germans Trias i Pujol i va completar la seva formació al Canadà, a l'IUCPQ i a la Universitat Laval. L'any 2011 es va incorporar a l'Hospital del Mar, on encapçala la recerca en el Codi IAM i forma part dels grups de recerca REGICOR, GREC i CIBER en malalties cardiovasculars (CIBERCV). A més, forma part dels comitès de formació continuada i del comitè SEM de l'Hospital del Mar i és una de les responsables de la formació d'especialistes en cardiologia intervencionista al centre.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte