Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/11/2023 - Informació general

Visites de les autoritats de l'esport català al Laboratori Antidopatge de Catalunya

El passat dilluns 30 d'octubre, el Laboratori Antidopatge de Catalunya va rebre la visita de les autoritats de l'esport català: la Sra. Anna Caula Paretas, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física; el Sr. Aleix Villatoro Oliver, Director del Consell Català de l'Esport (CCE); i el Dr. Daniel Brotons Cuixart, Cap de la Unitat d'Esport i Salut del CCE.


El Laboratori és un dels 30 laboratoris acreditats al món per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) per analitzar mostres d'esportistes. La visita va permetre mostrar la seva complexitat, donat que ha de complir amb uns exigents requisits tècnics i de qualitat imposats per l'AMA per mantenir l'acreditació.


Com a ex-esportistes d'elit coneixien la part de presa de mostres dels controls antidopatge, i la visita al Laboratori va permetre als visitants conèixer de primera mà com treballa el Laboratori i les diferents tècniques analítiques que s'utilitzen. També van conèixer els darrers avenços en la detecció de substàncies prohibides en l'esport, alguns dels quals liderat pel Laboratori de Catalunya, com per exemple la detecció d'agents estimulants de l'eritropoiesis a partir d'una única gota de sang seca.


La visita va finalitzar amb una reunió amb el Dr. Joaquín Arribas, Director de l'Hospital del Mar Research Institute, en què la Secretària i el Director del CCE van tornar a mostrar el suport de la Secretaria de l'Esport al Laboratori Antidopatge i es van tractar diversos aspectes per millorar les vies de col·laboració i per garantir que el Laboratori Antidopatge de Catalunya continuï sent uns dels més punters en la lluita contra el dopatge i en favor d'un esport net en el món.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte