Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

20/07/2007 - Nota de premsa

Fins al 25% dels nous casos d’asma es produeixen a causa del lloc de treball

Nota de premsa

Investigadors de Barcelona lideren una investigació internacional que es publica a la revista britànica The Lancet. Els casos d'asma laboral entre la població europea són més importants del que es creia, segons evidencia un macroestudi coordinat des del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) de Barcelona i l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM) de Barcelona.

Mitjançant enquestes efectuades a gairebé 7.000 voluntaris i la realització d'algunes proves mèdiques, investigadors de 13 països, coordinats pels Drs. Manolis Kogevinas i Josep Maria Antó, han posat de manifest que l'exposició a agents tòxics i irritants al lloc de treball explica l'aparició d'entre el 10 i el 25% dels nous casos d'asma entre la població adulta. Això implica que un mínim de 250 afectats per cada milió d'habitants pateixen la malaltia a causa de la seva ocupació.

Per sectors professionals, entre els col·lectius més afectats es troben les infermeres, el personal de neteja i els treballadors de diversos àmbits industrials. Aquests professionals poden desenvolupar la malaltia per l'exposició continuada a agents com ara la pols de làtex, els productes de neteja i altres reactius químics com ara els isocianats, que s'empren habitualment en pintures.

Per tots aquests motius, els autors de l'estudi fan a una crida a millorar les condicions de treball dels col·lectius més afectats i adaptar les mesures de control i prevenció de la malaltia a aquestes noves xifres.

El CREAL és un centre públic de recerca nascut el 2005 per iniciativa conjunta de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar), la Generalitat de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra . Físicament, es troba ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

Exposure to substances in the workplace and new-onset asthma: an international prospective population-based study (ECRHS-II). Lancet 2007; 370: 336-41.

A continuació trobareu un dossier explicatiu amb més informació sobre aquesta investigació i sobre el CREAL:

Què és el CREAL
Que es el CREAL
What is CREAL?

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte