Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

Informació general

L’Hospital del Mar Research i l’IDIAP Jordi Gol presenten l’Spanish Node en el Congrès Nacional d’Innovació mitjançant l’ús de Dades Sanitàries (INNODATA 2023)

En el congrés nacional INNODATA 2023 celebrat el passat 26 i 27 de setembre a Sevilla, l'Hospital del Mar i l'IDIAP Jordi Gol han presentat l'Spanish Node de la iniciativa internacional OHDSI. Les dues institucions coordinen a les més de 25 entitats

L'Hospital del Mar i l'Hospital del Mar Research Institute coordinen, de forma conjunta amb l'IDIAP Jordi Gol, l'Spanish Node de la xarxa internacional de recerca amb dades de salut OHDSI Europe Chapter. Aquest node espanyol agrupa a més 25 institucions i empreses tecnològiques de l'Estat per a la gestió i impuls dels estudis Big Data realitzats amb Real World Data procedents d'històries clíniques electròniques per generar evidència científica, el Real World Evidence.

OHDSI

El Dr. Miguel Ángel Mayer, de la direcció de Control de Gestió de l'Hospital del Mar, i la Dra. Talita Duarte, del Real World Epidemiology Research Group (RWEpi) de l'IDIAP Jordi Gol, són els coordinadors d'aquest node. La iniciativa es basa en la utilització de dades estandarditzades amb l'OMOP Common Data Model de l'ODHSI, xarxa internacional d'investigadors i bases de dades clíniques. Aquest estàndard permet compartir les dades en un format comú facilitant la investigació interdisciplinària accedint a milions de dades clíniques, l'anàlisi a gran escala i l'aplicació de metodologies bioinformàtiques avançades.

OHDSI

El Dr. Miguel Ángel Mayer

OHDSI

La Dra. Talita Duarte

"Això permet treballar en un nou escenari global, que fins ara no era possible: desenvolupar la recerca mèdica en xarxa amb milions de dades d'institucions molt diferents i de forma federada", apunta el Dr. Mayer. L'objectiu principal del node és facilitar la col·laboració entre els seus membres i l'administració sanitària per contribuir a desenvolupament del coneixement científic, tant a l'àmbit nacional com europeu, en benefici de la societat, els pacients i la ciutadania en general.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte