Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

01/06/2023 - Informació general

MARGenomics estrena nova plataforma de microarrays amb distintiu IVD-R

El servei de genòmica de la FIMIM, MARGenomics, ha incorporat una nova plataforma de microarrays, Applied Biosystems GeneChip 3000 Dx v2, finançada per l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) i per la Unió Europea NextGenerationEU. El sistema GeneChip 3000 Dx v2 és la primera plataforma de microarrays amb autorització reglamentaria per a l’ús diagnòstic a Europa i Estats Units, gràcies al certificat IVD-R (In Vitro Diagnosis Regulation).

Gràcies a aquesta actuació, donarem una nova dimensió al nostre servei de microarrays amb una plataforma orientada al diagnòstic, a la vegada que seguirem oferint els serveis tradicionals amb microarrays d’expressió gènica per la recerca experimental.

Genèricament, les prestacions que aquesta plataforma ofereix són:

1) Microarrays genòmics: mitjançant la generació d’un cariotip virtual permeten l’estudi del canvi en el número de copies (CNV) de tots els cromosomes alhora que la pèrdua d’heterozigositat (LOH); és a dir, comprovar si les dues còpies de cada cromosoma són idèntiques o no. Es pot aplicar tant a l’àmbit diagnòstic com a l’àmbit recerca, i per a mostres amb bona integritat o amb integritat compromesa com és el cas dels teixits parafinats. A l’àmbit diagnòstic s’utilitza per identificar les possibles causes genètiques del retard en el desenvolupament, la discapacitat mental, el trastorn d’espectre autista o les anomalies congènites, entre d’altres fenotips.

2) Microarrays d’expressió: la plataforma també permet l’estudi de l’expressió gènica de tots els gens tant a l’espècie humana com a moltes altres com el ratolí, la rata o la cabra, i fins i tot alguna espècie vegetal.

Per a l’anàlisi de dades, Thermofisher ofereix dos programaris gratuïts: Chromosome Analysis Suite per microarrays genòmics i Transcription Analysis Console per a microarrays d’expressió. No obstant, MARGenomics ofereix un servei integrat des del processament de les mostres fins a l’anàlisi de dades i explotació dels resultats, amb la intenció de facilitar el millor disseny experimental i el desenvolupament dels projectes que volgueu realitzar. Visiteu la nostra pàgina web per a conèixer el nostre servei integral: MARGenomics

Per a qualsevol dubte o consulta, ens podeu trobar a margenomics@imim.es.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte