Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/03/2023 - Informació general

Beques de l’AECC a Barcelona per a investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar

Concedides a Montserrat Ferrer, Pedro Rocha i Toni Celià-Terrassa. L'Associació Contra el Càncer a Barcelona va presentar aquest dilluns els seus ajuts de recerca, amb una dotació de 24,5 milions d'euros. Gairebé la meitat es destinen a projectes a Barcelona.

Tres investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques han rebut una de les ajudes en recerca 2022 de l'Associació Contra el Càncer a Barcelona. Aquestes ajudes formen part de les 195 atorgades per l'AECC, amb una dotació total de 24,5 milions d'euros. 39 d'aquests projectes es desenvoluparan a Barcelona, amb una dotació de 10,3 milions. El seu objectiu és donar suport al talent investigador per garantir la seva estabilitat laboral, impulsar la recerca clínica i la innovació amb ajudes específiques per involucrar els professionals mèdics en la recerca i acostar els resultats als pacients.

Ajudes_AECC

L'ajuda al clínic júnior en el territori AECC 2022 ha estat concedida al Dr. Pedro Rocha, metge del Servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar i investigador del Laboratori de recerca en càncer de pulmó de l'lnstitut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, coordinat per la Dra. Edurne Arriola. En el seu cas, per investigar el càncer de pulmó de cèl·lules petites, el tipus de càncer de pulmó menys conegut i més agressiu, per descobrir-ne els punts febles i els seus mecanismes de resistència.

La Dra. Montse Ferrer ha rebut l'ajuda Projectes Estratègics AECC 2022. Es tracta d'un projecte del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM, encapçalat per la Dra. Ferrer, amb participació del Servei d'Urologia de l'Hospital del Mar. El treball seleccionat analitzarà els resultats a llarg termini dels diferents abordatges del càncer de pròstata localitzat. Aquestes dades han de permetre desenvolupar una nova eina d'ajuda a la presa de decisions compartides entre els professionals sanitaris i les persones amb aquesta patologia.

L'AECC a Barcelona també ha concedit al Dr. Toni Celià Terrassa i el seu equip del Grup de Recerca en Cèl·lules mare canceroses i dinàmiques de metàstasi, l'ajuda INNOVA 2022, per a un projecte que té com a objectiu fer els tumors més sensibles a la immunoteràpia en càncer de mama i altres tipus de càncer. Així es vol millorar la qualitat de vida de les pacients substituint la quimoteràpia i, fins i tot, trobar nous abordatges.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte