Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/12/2022 - Informació general

La Fundación Soria Melguizo donarà suport a un projecte de recerca de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques sobre la fragilitat

L'estudi, liderat pel Dr. Xavier Nogués, ha rebut una de les dues ajudes a la recerca biomèdica que atorga aquesta entitat, amb una dotació total de 650.000 euros. El lliurament es va portar a terme a Madrid aquest 14 de desembre.

Un projecte per identificar els factors que incideixen en el risc de desenvolupar un estat de fragilitat, encapçalat pel Dr. Xavier Nogués, director del Programa de Recerca Clínica Translacional de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital del Mar, ha rebut una de les dues ajudes a la recerca biomèdica de la Fundación Francisco Soria Melguizo. Aquestes ajudes tenen una dotació total de 650.000 euros i es van lliurar aquest 14 de desembre en un acte celebrat a la Real Academia Nacional de Farmacia, a Madrid.

Dr_Nogues_Fundacion_Francisco_Soria_Melguizo

El Dr. Xavier Nogués a l'acte de lliurament de les ajudes

L'estudi 'Estudio de los factores clínicos y biológicos implicados en las trayectorias de rápida progresión a la fragilidad', es basa en dades de 3.000 persones de més de 65 anys de la cohort CohorFES, amb un seguiment de cinc anys. S'hi estudien els factors que fan que puguin desenvolupar un estat de fragilitat. Aquesta anàlisi es complementa amb l'anàlisi transcriptòmic que es farà en un subgrup de 200 voluntaris catalogats com d'alt risc de progressió a fragilitat.

Com explica el Dr. Nogués "el que busquem és identificar els factors clínics i genòmics que fan que aquest envelliment sigui saludable o bé entri en un procés de fragilitat que faci viure més anys però amb una pitjor qualitat de vida". El treball es portarà a terme en col·laboració amb la Dra. Natàlia Garcia-Giralt, investigadora del mateix grup a l'IMIM-Hospital del Mar, i membres del Servei de Medicina Interna i de la Unitat d'Hospitalització a Domicili de l'Hospital del Mar.

L'altre projecte seleccionat se centra en el desenvolupament i validació de noves estratègies de diagnòstic i intervenció davant la transmissió de poblacions microbianes productores de carbapenemases, implicades en la resistència a antibiòtics. El lidera la Dra. Teresa Coque del CIBER en Malalties Infeccioses (CIBERINFEC).

La Fundación Francisco Soria Melguizo

Aquestes ajudes arriben a la seva tercera convocatòria amb la intenció de promoure i impulsar la recerca i l'avenç en el coneixement biomèdic mitjançant recerques d'excel·lència, innovadores i amb vocació translacional. La Fundación Francisco Soria Melguizo és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure el desenvolupament de la recerca biomèdica a través de la concessió d'ajudes a projectes científics en aquest àmbit d'investigació.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte