Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

03/11/2022 - Informació general

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio finançaran sis projectes de recerca en salut mental amb participació de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i de l'Hospital del Mar

Aquest 3 de novembre s'han fet públics els 36 projectes seleccionats pel Patronat de la Fundació de La Marató a proposta de la Comissió Científica Assessora. D'aquests, quatre els lideren investigadors de l'IMIM i de l'Hospital del Mar i en altres dos hi tenen participació.

La Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio ha seleccionat sis projectes amb participació de  l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l’Hospital del Mar per atorgar-los finançament a la convocatòria d'ajudes de La Marató 2021, dedicada a la salut mental. En total, s'han seleccionat 36 propostes de 81 equips de recerca per a repartir-hi els més de 12,1 milions d'euros recaptats a l'última edició del programa. L'IMIM-Hospital del Mar és un dels centres amb més projectes seleccionats entre les 150 propostes presentades.

Els projectes liderats pels investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar són, en primer lloc, 'Un enfocament integrador de la predicció del risc d'esquizofrènia aprofitant la imatge cerebral i el transcriptoma del neuroepiteli olfactiu', que encapçala el Dr. Gabriel Santpere, coordinador del Grup de recerca en Neurogenòmica i en el qual també participen la Fundació Institut Pere Virgili i el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall. En segon lloc, 'Cap a la prevenció personalitzada del risc de suïcidi-Millora de l'avaluació clínica del risc i de l'assignació al tractament en els pacients en risc de suïcidi', amb el Dr. Philippe Mortier, del Grup de recerca en Serveis Sanitaris, projecte compartit amb la Universitat Pompeu Fabra.

El tercer treball seleccionat és l'encapçalat pel Dr. Víctor Pérez, coordinador del Grup de recerca en Salut Mental, 'Estudi multicèntric de seguiment de dos anys de la cohort SURVIVE: prevenint el suïcidi mitjançant una intervenció ecològica momentània basada en telèfons intel·ligents', i també hi participa la Fundación Jiménez Díaz. El quart projecte, 'Part traumàtic: Impacte neurobiològic en la salut mental, postpart i descendència', el lidera en solitari el Dr. Daniel Bergé, del Grup de recerca en Neuroimatge en trastorns mentals. En total, aquests treballs rebran prop d'1,2 milions d'euros de La Marató.

Altres dos projectes seleccionats tenen participació de l'IMIM-Hospital del Mar. És el cas d''Estudi de la vulnerabilitat al trastorn per consum de cocaïna després del consum d'alcohol', conjunt amb la UPF, que compta amb la Dra. Francina Fonseca, del Grup de recerca en Addiccions, i d''Assaig clínic de fase III, aleatoritzat, controlat amb comparador actiu, per estudiar l'eficàcia i la seguretat del programa REMediació Cognitiva Integral (INCREM) en pacients amb depressió', liderat per la Fundació Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau amb la participació de la Dra. Teresa Legido, del Grup de recerca en Salut Mental.

La pròxima edició de La Marató, dedicada a la salut cardiovascular, se celebrarà el pròxim 18 de desembre.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte