Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/10/2022 - Informació general

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona premia l’estudi CARGENCORS

En motiu de la Diada del Farmacèutic, el passat 18 d'octubre el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va atorgar el Premi al millor projecte comunitari a l'Estudi CARGENCORS: Puntuació de risc genètic de gravetat de COVID-19 en pacients positius per SARS-CoV-2, liderat per investigadors i metges de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

CARGENCORS es basa en el fet que els coronavirus afecten el sistema cardiovascular. Diversos estudis apunten a nivells de mortalitat més elevats en pacients amb COVID-19 que presentaven factors de risc cardiovascular previs.

Aquest estudi analitzarà si es pot utilitzar la predisposició genètica al risc coronari com un element pronòstic de gravetat en pacients amb COVID-19 per això els investigadors analitzaran un conjunt de 50 variables genètiques associades a la malaltia cardiovascular, risc d'inflamació i risc de trombosi en mostres de 3000 pacients.

La investigadora Anna Camps va recollir el reconeixement en representació dels seus autors/es: Anna Camps Vilaró, Jaume Marrugat, Irene Román Dégano, Isaac Subirana Cachinero, Rafel Ramos Blanes, Roberto Elosua, Clàudia Solà Richarte, Mel-lina Pinsach Abuin, Ramon Brugada Terradellas, Ruth Martí Lluch.

Altres notícies relacionades

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte