Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/10/2022 - Informació institucional

El Dr. Manuel Pera, nou acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El cap de secció de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital del Mar i investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques va convertir-se en acadèmic corresponent de la RAMC, en un acte celebrat el passat 4 d'octubre a la seu de la institució.

El Dr. Manuel Pera és des del passat 4 d'octubre acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. El nomenament es va fer efectiu en un acte celebrat a la seu de la institució, en el qual el cap de secció del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de Recerca en Carcinogenesis Gastroesofàgica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), va llegir el discurs, 'Millorar la qualitat assistencial a la cirurgia del càncer digestiu: l'experiència del Registre Espanyol EURECCA de Càncer Esofagogástric'. La presentació del nou acadèmic va anar a càrrec del Dr. Lluís Grande i Posa, acadèmic numerari de la RAMC i cap de Servei Emèrit de Cirurgia de l'Hospital del Mar.

Dr_Manuel_Pera_RAMC

El discurs del Dr. Pera es va centrar en el desenvolupament del Registre Espanyol EURECCA de Càncer Esofagogàstric des de la seva creació l'any 2014 i que, en l'actualitat, inclou tots els hospitals públics de vuit comunitats autònomes, cobrint una població de 24 milions d'habitants. El nou acadèmic corresponent va assenyalar que un objectiu molt rellevant d'aquest projecte de base poblacional ha estat "monitorar els resultats i la qualitat de la cirurgia del càncer esofagogàstric en els diferents hospitals, confirmant la fiabilitat de les dades amb auditories exigents". D'altra banda, va indicar que aquest registre ha estat un estímul per a la posada en marxa de programes de millora assistencial (auditories clíniques) i és una font important per a la recerca, amb estudis ja publicats que tindran un impacte sobre la qualitat assistencial dels pacients sotmesos a aquesta complexa cirurgia.

Dr_Manuel_Pera_RAMC

Per al Dr. Manuel Pera, aquest exigent registre, que ja té reconeixement internacional, "pot ser un model a seguir per altres registres en altres àrees de la cirurgia oncològica en el nostre entorn".

En aquest sentit, el Dr. Lluís Grande, al seu discurs de presentació del nou acadèmic, va assenyalar que el currículum del Dr. Manuel Pera "és un dels més lineals i consistent que conec, i això ja deixa ben palesa la seva forma de ser i de treballar". A la vegada, el va definir amb els termes estoïcisme i humanisme, destacant "la seva capacitat de treball ingent, que li permet seguir, seguir i seguir, quan els demés ja hem tirat la tovallola" i el seu paper com a mentor i impulsor de l'Associació Quirúrgica Gimbernat d'alumnes de la Facultat de Medicina.

El Dr. Manuel Pera

Nascut a Sevilla, és llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Cirurgia General i Digestiva i Doctor en Medicina. Exerceix com a cap de Secció de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital del Mar. És catedràtic de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona des de l'any 2018. És autor de més de 200 publicacions i de 300 comunicacions a congressos. Ha participat en una vintena de projectes de recerca i ha dirigit 13 tesis doctorals. Els seus treballs acumulen més de 6.000 citacions i tenen un índex-h de 37. Entre altres reconeixements, ha rebut el Premio Manuel Corachan de la Societat Catalana de Cirurgia i és Honorary Fellow de l'European Board of Upper Gastrointestinal Surgery i Honorary Fellow del Royal College of Surgeons of Edinburgh.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte