Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

Informació general

Un estudi sobre eines per determinar l’edat biològica dels pacients que han patit un ictus, premiat per l’International Stroke Genetics Consortium Workshop

Ha rebut el reconeixement a la millor comunicació oral a la trobada, celebrada a Bordeus, França.

Un treball del Grup de recerca Neurovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha rebut el premi a la millor comunicació oral a l'International Stroke Genetics Consortium Workshop (ISGC), celebrat a Bordeus, França. El projecte, liderat pels investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar, Jordi Jiménez Conde i Joan Jiménez-Balado, ha validat la utilitat de la informació obtinguda amb imatges de ressonància magnètica per determinar l'edat biològica del cervell de les persones que han patit un ictus.

L'estudi es basa en el fet que l'envelliment de cada teixit del cos és diferent, i en què la seva edat no té per què coincidir amb l'edat cronològica. Per aquest motiu, s'ha analitzat si es podia conèixer l'edat biològica del cervell dels pacients d'ictus a través de la radiòmica, l'anàlisi de les diferents variables aconseguides a través de la ressonància magnètica. Per a fer-ho, es va combinar l'extracció massiva d'informació amb models d'intel·ligència artificial per a generar un model d'edat cerebral. Les seves prediccions sobre l'envelliment del cervell van ser comparades amb les obtingudes a partir de la metilació de l'ADN, mostrant que l'anàlisi computacional de les dades de neuroimatge pot ajudar a estimar l'envelliment real cerebral d'una persona.

La resta d'autors del treball són Eva Giralt-Steinhouer, Isabel Fernández, Antoni Suárez, Lucía Rey, Adrià Macías-Gómez, Elisa Cuadrado-Godia, Ángel Ois, Ana Rodríguez-Campello i Jaume Roquer, de l'lMIM-Hospital del Mar, i Jesús Pizarro i Pilar Delgado de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte