Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/02/2022 - Covid-19

Professionals de l’Hospital del Mar i de l’IMIM participen en el primer llibre sobre fisiopatologia de la COVID-19

La Dra. Esther Barreiro és l'editora de 'Fisiopatología de la COVID-19 en diferentes órganos y sistemas', publicat per l'editorial Elsevier. Es tracta d'un manual de treball i estudi per a les persones interessades a aprendre més sobre aquesta malaltia.

Els professionals de l'Hospital del Mar han tingut un paper destacat en la nova publicació de l'editorial Elsevier, Fisiopatología de la COVID-19 en diferentes órganos y sistemas, el primer manual que analitza a través de diversos experts l'afectació provocada pel SARS-CoV-2, els seus mecanismes d'infecció, els tractaments i les seqüeles de la malaltia. La Dra. Esther Barreiro, metgessa adjunta del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar, investigadora de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i professora associada de la Universitat Pompeu Fabra, n'és l'editora.

Esther_Barreiro

La Dra. Esther Barreiro

La Dra. Barreiro apunta que el nou llibre és "un manual de treball i d'estudi per a les persones interessades a aprendre més sobre aquesta malaltia i en com afecta els diversos òrgans i sistemes dels pacients". La publicació detalla la fisiopatologia de la infecció en situacions de màxima gravetat i destaca la necessitat d'iniciar la rehabilitació precoç dels pacients. Hi han participat una vintena d'experts de diferents centres hospitalaris de l'Estat, que han descrit els diferents aspectes de la malaltia en tretze capítols.

Dos d'aquests apartats han anat a càrrec de professionals de l'Hospital del Mar i de l'IMIM. El primer capítol, sobre immunitat per SARS-CoV-2, ha anat a càrrec de la Dra. Sofía Modino, metgessa resident del Servei de Medicina Interna, i del Dr. Robert Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses i investigador del Grup de recerca en Patologia infecciosa i antimicrobians de l'IMIM. En ell s'analitzen els mecanismes que utilitza el virus per evadir l'acció immune i la resposta que aquest fet comporta.

Sofia_Modino_Robert_Güerri_Joaquim_Gea_Sergi_Pascual_Judith_Marín_Corral_Josep_Lloreta

D'esquerra a dreta, els autors dels capítols. Sofía Modino, Robert Güerri, Sergi Pascual, Joaquim Gea, Judith Marín-Corral i Josep Lloreta

En el cas del novè capítol, ha estat responsabilitat del Dr. Josep Lloreta, cap de secció del Servei d'Anatomia Patològica i coordinador del Grup de recerca en Càncer genitourinari de l'IMIM, així com del Dr. Sergi Pascual, metge adjunt del Servei de Pneumologia i el Dr. Joaquim Gea, cap de servei emèrit del mateix servei, tots dos investigadors del Grup de recerca en miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, i de la Dra. Judith Marín-Corral, metgessa adjunta del Servei de Medicina Intensiva i investigadora del Grup de recerca en Patologia Crítica de l'IMIM.

Aquest capítol analitza les alteracions musculars provocades per la infecció. Es tracta d'una afectació freqüent, tant a la malaltia aguda com una vegada superada aquesta, que provoca feblesa, fatiga i miàlgies. La causa probable és la resposta inflamatòria causada per la mateixa COVID-19.

Podeu recuperar l'entrevista a la Dra. Esther Barreriro sobre la publicació en aquest enllaç

https://www.elsevier.com/es-es/connect/coronavirus/fisiopatologia-covid-19-organos-y-sistemas

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte