Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/01/2022 - Informació general

Lilian Boll obté una de les beques del programa de doctorat INPhINIT de la Fundació La Caixa

La investigadora predoctoral Lilian Boll del Grup de recerca en Genòmica Evolutiva del GRIB (IMIM-UPF) ha obtingut una de les 65 beques del Programa de doctorat INPhINIT de la Fundació La Caixa pel seu projecte "Identification of neo-epitopes in cancer derived from non-canonical proteins and their potential use in immunotherapy" per estudiar els neoantígens.

Els neoantígens són uns antígens específics del tumor generats per mutacions en cèl·lules tumorals, que només s'expressen a les cèl·lules tumorals. "Un dels enfocaments en immunoteràpia és bloquejar els punts de control cel·lular perquè el sistema immunitari reconegui les cèl·lules tumorals pels seus neoantígens" explica Lilian Boll. "Amb dades de pacients oncològics, vull caracteritzar els neoantígens genòmicament i estructuralment per entendre millor com podem utilitzar-los per predir la resposta al tractament en els pacients" afegeix la investigadora.

Aquesta beca, adreçada a investigadors de totes les nacionalitats que estiguin interessats a dur a terme estudis de doctorat a Espanya o Portugal, permetrà a Boll al llarg de 3 anys i amb una dotació econòmica total de 122.592 euros per a tot aquest període, tirar endavant el projecte. A més, la beca compta amb un programa de formació complementària integral en soft skills, benestar de l'investigador i preparació per al futur.

A la convocatòria de 2021 s'han rebut 1.308 sol·licituds. Dels 65 becaris seleccionats, 24 són espanyols, de 11 províncies diferents, i 41 són estrangers, de 30 països.

Lilian Boll

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte