Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/11/2021 - Informació institucional

La Universitat de Standford publica el rànquing de World’sTop 2% Scientist i Clarivate Analytics el de Highly Cited Researchers

Professionals de l’Institut Hospital del Mar (IMIM) i de l’Hospital del Mar apareixen en aquestes prestigioses llistes

La Universitat de Stanford ha publicat recentment una actualització de la llista que representa el 2% dels científics més citats en diverses disciplines, la World'sTop 2% Scientist. Aquest rànquing considerat el més prestigiós a nivell mundial, es basa en informació bibliomètrica continguda a la base de dades Scopus i recull més de 180.000 investigadors dels més de 8 milions de científics considerats en actiu a tot el mon i contempla 22 camps científics i 176 subcamps.

De la dotzena d'investigadors de l'IMIM i de l'Hospital del Mar que apareixen en el llistat, destaquem les posicions del Dr. Jordi Mestres, coordinador del grup de recerca en farmacología de sistemes del GRIB (IMIM/UPF) que ocupa la posició núm 1 de Catalunya, la 5 d'Espanya i la 263 del mon dins el subcamp Medicinal and Biomolecular Chemistry del total dels 88725 investigadors que hi ha en aquesta àrea. La recerca que realitza el Dr. Mestres, està en la interfície entre la química i la biologia, on el focus actual és el desenvolupament d'eines i bases de dades de bioquimioinformática, l'anàlisi topogràfica de superfícies moleculars i el disseny de protocols per al cribratge virtual.

D’esquerra a dreta: Montse Fitó, Jordi Alonso, Joaquim Bellmunt, Margarita Triguero-Mas i Jordi Mestres.

Per altra banda, el Dr. Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública al CEXS-UPF i investigador associat del CIBER en Epidemiologia i Salut Pública, ocupa la posició núm 2 de Catalunya, la 2 d'Espanya i la 224 del mon dins el subcamp Psychiatry dels 68582 científics que hi ha en aquesta àrea. La seva recerca es centra en la percepció de la salut i la freqüència i la càrrega de les malalties mentals, així com els seus determinants a escala poblacional.

Al mateix temps, Clarivate Analytics, una empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació, ha publicat aquesta setmana la llista dels Highly Cited Researchers 2021. Aquesta llista anual identifica a 6602 investigadors de més de 70 països i regions que han demostrat una influencia significativa en el seu camp o camps escollits a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant l'última dècada. Els seus noms s'extreuen de les publicacions que se situen en l'1% de les més citades per camp i any de publicació en l'índex de cites del "Web of Science" i la llista identifica les institucions de recerca i els països on es troben. Són, per tant, els investigadors que tenen més impacte en les seves respectives àrees d'investigació.

Com en anys anteriors, a la llista dels científics més citats del món en les seves categories trobem: el Dr. Jordi Alonso, que apareix també en aquesta prestigiosa llista assignat a la categoria de Psiquiatria i Psicologia i a la de Ciències Socials; la Dra. Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició de l'IMIM i investigadora del CIBER en Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició, està assignada aquest any a la categoria Cross Field, i la seva recerca està vinculada als estudis d'intervenció nutricional amb l'objectiu d'esbrinar l'efecte de la dieta sobre els factors de risc cardiovascular i malalties cardiovasculars, així com establir els mecanismes cel·lulars i moleculars que promouen aquests beneficis; el Dr. Joaquim Bellmunt, investigador del grup de recerca en teràpia molecular del càncer de l'IMIM està assignat a la categoria de Medicina Clínica i la seva recerca està vinculada a l'oncologia clínica gènito-urinària, els fàrmacs dirigits a noves dianes terapèutiques i la recerca translacional en l'àmbit de la immunoteràpia i dels receptors de factors de creixement i l'angiogènesi, entre d'altres, com a objectius en la teràpia del càncer i la Dra. Margarita Triguero-Mas, investigadora del grup de recerca en ciutats saludables i justícia ambiental (UAB-IMIM), apareix a la categoría Cross field  pels seus estudis en els determinants socials que fan possible unes ciutats més saludables i justes, i pels estudis sobre els impactes socials i sobre la salut que resulten de la planificació i creació de cuitats més verdes, sostenibles i resilients.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte