Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

11/11/2021 - Informació general

L’Asociación Española contra el Cáncer atorga dues beques a investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

L'AECC ha atorgat 186 ajudes aquest 2021, per una quantitat de prop de 20 milions d'euros. Dues beneficiaran a investigadors de l'IMIM, Teresa Lobo, que rep una ajuda postdoctoral, i Arnau Sabater, que ha pogut participar en el programa de pràctiques de laboratori.

L'Asociación Española Contra el Cáncer ha lliurat les seves ajudes a la recerca 2021 en un acte celebrat aquest 11 de novembre a la seva seu a Barcelona. En total han estat 186 projectes i prop de 20 milions d'euros els atorgats amb l'objectiu de seguir avançant en la recerca en càncer, centrant-se en el pacient i en seguir incrementant la supervivència en càncer. En aquesta edició, dos investigadors vinculats a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) es beneficiaran de les ajudes. Teresa Lobo, investigadora del Grup de recerca en Mecanismes moleculars del càncer i de les cèl·lules mare, ha rebut una ajuda postdoctoral de 160.000 euros. I Arnau Sabater, una de 1.200 euros dins el programa de pràctiques de laboratori de l'AECC, que va realitzar al Grup de recerca en Poli (ADP-ribosa) polimerases.

Dra. Teresa Lobo.

El Dr. Laureano Molins, vicepresident de l'AECC i president de l'associació a Barcelona, ha apuntat que "és fonamental seguir investigant en càncer. La recerca salva vides. Gràcies a la recerca, la supervivència s'ha incrementat en els últims anys 3,3 punts en homes i 2,6 en dones, en un entorn on ha crescut la incidència un 7,2% des de l'any 2016. És per aquest motiu que l'associació dedica una part molt important de la seva activitat a impulsar la recerca i treballa perquè totes les persones puguin accedir als resultats en aquesta recerca".

Aquestes ajudes tenen com a objectiu donar suport al talent investigador per a garantir la seva estabilitat laboral i que els investigadors desenvolupin el talent a l'Estat, impulsar la recerca clínica per a involucrar als professionals mèdics a la recerca i així apropar els resultats als pacients, i seguir apostant per la innovació amb ajudes específiques

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte