Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/06/2006 - Acte

El professor Miguel López-Botet ha estat designat com a nou Director de Recerca de l'IMAS i Director de l'IMIM

Aquesta decisió expressa la ferma convicció del Comitè de Selecció que el Professor López-Botet és la persona més indicada per dirigir la recerca de la nostra institució, en el marc de les propostes establertes pel Comitè sobre Estratègia de Recerca, i per liderar una nova etapa en la recerca de l'IMAS.

El Professor Miguel López Botet és actualment catedràtic d'immunologia i director de la Unitat de Recerca en Immunopatologia Molecular del departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de València i es va titular com especialista en Immunologia a la Clínica Puerta de Hierro de Madrid. Després de realitzar una estada postdoctoral al Ludwigh Institute for Cancer Research de Lausana es va incorporar a l'Hospital Universitari La Princesa de Madrid on durant el període 1985-2000 va treballar com a consultor en immunologia i professor associat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid. L'any 2000 es va incorporar a la Universitat Pompeu Fabra on va ser un dels fundadors dels estudis de Biologia Humana.

El Professor López-Botet és un destacat investigador en el camp de la immunologia en el que ha fet contribucions rellevant s sobre els mecanismes de regulació de la resposta immunològica innata i especialment en la caracterització del repertori de receptors cel·lulars NK. Fins a l'actualitat ha publicat més de 120 treballs originals de recerca alguns del quals han rebut un nombre molt elevat de cites i ha dirigit un elevat nombre de tesis doctorals. El professor López-Botet està entre els científics més citats d'Espanya en el camp de la biomedicina. De la seva experiència en el camp de la gestió de la recerca cal destacar que ha estat President de la Comissió de Recerca de l'Hospital Universitari de la Princesa en els períodes 1988-91 i 1996-98 i Director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut a la Universitat Pompeu Fabra en el període 2002-04. Actualment és President de la Sociedad Española de Immunologia i de la Society for Natural Immunity. El professor Miguel López-Botet ha estat designat nou Director de l'IMIM després d'un procés extern de selecció amb difusió internacional i al que es van presentar més de 30 persones. Durant aquest mateix període l'IMIM i l'Hospital del Mar, a través d'un Comitè sobre Estratègia de Recerca, han establert els criteris per a un nou model de recerca el qual ha estat sotmès a la consideració d'un Comitè Assessor Extern de composició internacional presidit pel Professor Anthony Newman-Taylor, Director del National Heart and Lung Institute del Regne Unit, i que ha comptat amb destacades personalitats científiques.

Amb la incorporació del Professor Lòpez-Botet com a Director de l'IMIM es dona un nou pas endavant en el procés de desenvolupar un nou marc de recerca a l'IMAS el qual ha de permetre millorar substancialment la qualitat i el nivell d'excel·lència de la nostra recerca, cohesionar fortament l'IMIM i l'Hospital del Mar i contribuïr de forma rellevant, des de la nostra especificitat, al creixement del PRBB.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte