Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

04/05/2017

Housing Insecurity and Fuel Poverty: Exploring multiple dimensions of the housing and health relationship

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 13:00 hores

Ens plau convidar-vos al proper seminari del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, que tindrà lloc el dijous 4 de maig a les 13:00h a la Sala Xipre (1a planta de l'IMIM). En aquesta ocasió el títol del seminari serà "Housing Insecurity and Fuel Poverty: Exploring multiple dimensions of the housing and health relationship" i anirà a càrrec de Hugo Vásquez-Vera i Andrés Peralta, investigadors del Grup de Recerca en Habitatge i Salut de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

Resum:

L'habitatge és un component clau de la vida diària i del benestar humans. Ens protegeix dels perills externs, però també proporciona seguretat ontològica i és un dels principals espais on socialitzem i aprenem la nostra pròpia cultura i regles socials. Com és d'esperar, l'habitatge és un determinant principal de salut i de les desigualtats en salut. Aquesta relació es podria explicar a través de diferents dimensions, com: 1) els aspectes físics de l'habitatge; 2) les qüestions legals, econòmiques i emocionals relacionades amb l'habitatge; i 3) l'entorn físic i social del barri. Aquesta presentació se centrarà en dos exemples independents però interrelacionats de la relació entre l'habitatge i la salut: inseguretat d'habitatge i pobresa energètica i els seus efectes sobre la salut.

Breu CV:

Hugo Vásquez-Vera: doctor en medicina, màster en Salut Pública Comunitària i Desenvolupament Local (Universitat de la Frontera, Xile) i Màster en Salut Pública (UPF, Espanya). La seva principal àrea d'investigació és exclusió de l'habitatge i salut. Ha col·laborat com a investigador en el projecte "Avaluació de l'impacte de les polítiques estructurals sobre les desigualtats en salut" (SOPHIE). Actualment és investigador al Centre de Recerca per a Equitat en la Salut (Universitat de la Frontera, Xile) i investigador predoctoral en el Grup de Recerca en Habitatge i Salut - Agència de Salut Pública de Barcelona.

Andrés Peralta: doctor en medicina i Màster en Salut Pública. Andrés va participar en el projecte "Avaluació de l'impacte de les polítiques estructurals sobre les desigualtats en salut" (SOPHIE). Allà va estudiar l'impacte de les intervencions per fer front a l'escassetat de combustible a les desigualtats sanitàries i de salut. Ara és investigador predoctoral en el Grup de Recerca en Desigualtats en Salut de la Universitat Pompeu Fabra (GREDS-EMCONET) i al Grup de Recerca en Habitatge i Salut - Agència de Salut Pública de Barcelona.

 Veure pòster

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte