Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

2/03/2017

Tracing narratives and perceptions in the political ecologies of health and disease

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 13:00 hores

Ens plau convidar-vos al proper seminari del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, que tindrà lloc el proper dijous 2 de març a les 13:00h. En aquesta ocasió el ponent serà la Dra. Panagiota Kotsila, investigadora postdoctoral a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), Universitat Autònoma de Barcelona.

Resum: L'ecologia política ha sorgit, en els últims deu anys, com un marc cada vegada més acceptat per a l'estudi de qüestions de salut i malaltia i, per tant, ha donat lloc a un sub-camp diferent: les ecologies polítiques de la salut i la malaltia (en anglès, PEHD). Més recentment, els estudiosos han suggerit avingudes més específics a través del qual pot seguir desenvolupant-se i centrat-se el sub-camp. Sobre la base dels treballs recents, es suggereix que el rol de les percepcions i discursos de la salut és una àrea que podria beneficiar-se de ser examinat a través de la lent de l'ecologia política.

Els articles d'aquesta secció especial, d'aquesta manera, tenen la intenció de seguir contribuint a la riquesa empírica d'aquesta àrea d'estudi, a través d'un èmfasi en els aspectes antropològics i culturals de les injustícies en salut. Fem èmfasi en el paper de la percepció de la salut, en particular, com una forma d'explorar com les experiències de l'entorn local de la gent sovint difereixen dels discursos dominants relacionats amb ambients sans o insans, i els efectes que es deriven d'aquesta disjuntiva.

CV breu

La Dra. Panagiota Kotsila és una ecologista política que estudia els processos i fenòmens socio-naturals, especialment pel que reflecteixen en la salut humana. S'interessa en la construcció material i social dels riscos (de salut), i les relacions entre la salut i la cultura expressades en el discurs i la pràctica al voltant de la malaltia, la salut pública i la salut ambiental. El seu últim treball ha estat en el nexe de la malaltia, la migració i el medi ambient, mirant el cas de ressorgiment de la malària en certes regions agrícoles de Grècia. Projectes previs inclouen l'estudi de la diarrea al delta del Mekong i la història del desenvolupament de l'aigua a Xipre.

Més informació i enllaç a les lectures complementàries recomanades, a bit.ly/epi020317

Veure pòster

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte