Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

03/11/2016

"The use of race as a variable in urban health research: Documenting progress or perpetuating inequalities?" a càrrec de Helen Cole

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 13:00 hores

Ens plau convidar-vos al proper seminari del programa d’Epidemiologia i Salut Pública que tindrà lloc aquest dijous 3 de novembre a les 13:00h que porta per títol "The use of race as a variable in urban health research: Documenting progress or perpetuating inequalities?". El seminari anirà a càrrec del Dra Helen Cole, investigadora del Grup de recerca en ciutats saludables i justícia social de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mediques).

Data: Dijous 03 de novembre
Hora: 13:00 h
Sala: Xipre, primera planta. 
Idioma: Anglès, diapositives en anglès.

Resum

La raça és un concepte construït socialment en què es basen la majoria dels estudis sobre les desigualtats en salut als Estats Units. La raça es recull com a part de l'esforç de recerca i vigilància relacionada amb la salut. No obstant això, pocs articles d'investigació reflecteixen sobre el seu origen, o el seu significat com a variable en anàlisis quantitatius. Mentrestant, les comunitats urbanes de color als EUA i a altres països són cada cop més ètnicament diverses amb l'augment de la immigració procedent d'Àfrica i el Carib. Discutirem els pros i contres de la utilització de la raça per mesurar i definir les desigualtats en salut i explorar possibles resultats no intencionals de la perpetuació d'un diàleg sobre la salut basat en la raça.

CV breu

Helen Cole és investigadora en salut pública, centrada en les desigualtats de salut racials, ètniques i socioeconòmiques. Té un doctorat en salut pública (DrPH) i l'Escola de Salut Pública de la comunitat, la societat i la salut de la Universitat de la Ciutat de Nova York (2016), centrat en les desigualtats en salut urbanes i sobre el paper de l'etnicitat i estatus socioeconòmic en la comprensió de les desigualtats en salut que afecten els homes negres als Estats Units. També ha completat un màster en el comportament de la salut i l'educació per a la salut, i un certificat en salut global de la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill (2007). En l'actualitat és investigadora postdoctoral amb el laboratori de Barcelona per la Sostenibilitat i Justícia Ambiental i en el grup de recerca de les Ciutats saludables i justícia ambiental de l'IMIM.

Veure pòster

Més informació

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte