Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

13/10/2016

"Developing and testing an app to help bipolar patients" a càrrec del Dr. Francesc Colom

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 13:00 hores

Ens plau convidar-vos al proper seminari del programa d’Epidemiologia i Salut Pública que tindrà lloc aquest dijous 13 d'octubre a les 13:00h que porta per títol "Developing and testing an app to help bipolar patients". El seminari anirà a càrrec del Dr. Francesc Colom, investigador del Grup de recerca en salut mental de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mediques).

Data: Dijous 13 de octubre

Hora: 13:00 h

Sala: Xipre, primera planta.

Idioma: Anglès, diapositives en anglès.

Resum

La prevalença estimada de trastorn bipolar (BD) en la població general és de fins al 4%. A més dels coneguts canvis de comportament durant els episodis de l'estat d'ànim patològics, el BD té un greu impacte en el funcionament psicosocial, la cognició, la qualitat de vida i la supervivència dels afectats. Tot i que el principal tractament per BD inclou estabilitzadors de l'estat d'ànim i antipsicòtics més nous, alguns tractaments farmacològics i intervencions psicològiques adjuvants han demostrat millorar el resultat a llarg termini de la malaltia. Entre les intervencions psicològiques, els programes psicoeducatius han resultat ser un enfocament rendible per ajudar els pacients a millorar l'adherència, la regularitat dels hàbits i el reconeixement de signes i símptomes per tal de prevenir els episodis.

Al seminari es presenta l'aplicació SIMPLe, una app de mòbil que recopila informació sobre potencials símptomes i signes de bipolaritat, amb l'avantatge addicional i exclusiva d'oferir al pacient missatges psicoeducatius i alertes personalitzats.

CV breu

Francesc Colom, PsyD, MSc, PhD és investigador sènior en el Programa de Salut Mental de l'IMIM, i vinculat al CIBERSAM (Xarxa Espanyola d'Investigació en Salut Mental). Els seus interessos actuals inclouen trastorns bipolars, intervencions psicològiques i psicopatologia i en especial la e-salut mental. Juntament amb el Dr. Hidalgo-Mazzei, va desenvolupar "SIMPLe", una aplicació mòbil que proporciona una monitoritzaciósenzilla dels símptomes i signes d'advertència en els trastorns bipolars. SIMPLe té una característica exclusiva: també proporciona missatges psicoeducatius a mida per a l'usuari, en funció del seu estat d'ànim actual, els senyals d'advertència o problemes relacionats amb la malaltia.

El Dr. Colom ha publicat més de 170 articles científics indexats, amb un índex H de 51 segons SCOPUS, sent el psicòleg clínic més citat a Espanya. També ha publicat 12 llibres, la majoria d'ells centrats en els trastorns afectius. El seu "Manual de psicoeducació per al Trastorn Bipolar" ha estat publicat en diversos idiomes, incloent anglès, espanyol, italià, francès, japonès, xinès, turc i polonès.

Veure pòster

Més informació

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte