Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

15/06/2016

CANVI DE SALA "Migración y salud pública" a càrrec de Anders Hjern

Sala Charles Darwin (pati interior del PRBB) a les 15:00 hores

Ens plau convidar-vos al proper seminari del programa d’Epidemiologia i Salut Pública que tindrà lloc aquest dimecres 15 de juny a les 15:00h que porta per títol "Migración y salud pública". El seminari anirà a càrrec del Dr. Anders Hjern, investigador del CHESS, Centre d'Estudis de la Salut del Karolinska Institutet de la Universitat de Estocolm.

Data: Dimecres 15 de juny

Hora: 15:00 h

Sala: Xipre, primera planta. Per motius tècnics hi ha un canvi de sala. La nova ubicació és la Sala Charles Darwin (pati interior del PRBB)

Idioma: Anglès, diapositives en anglès.

Resum

En els darrers 50 anys Suècia s'ha transformat en un país multiètnic, amb un dels nivells més alts d'Europa d'immigrants a la seva població, 17%. Estudis sobre molts aspectes de la salut d'aquests "nous suecs" i els seus fills han mostrat uns patrons diferents en comparació amb la resta de la població. En aquest seminari mostraré la importància de tres diferents tipus de determinants de la salut per a entendre aquestes diferències: factors relacionats amb el país d'origen, les raons d'immigració i la situació socioeconòmica un cop a Suècia.

CV breu

Anders Hjern és pediatra de formació i Professor en Epidemiologia Social al Centre for Health Equity Studies i Institut Karolinska a Estocolm, Suècia. Abans d’aquesta posició a Karolinska, durant 10 anys Anders ha tingut la responsabilitat de seguir el desenvolupament de la salut de la població d'immigrants a Suècia a l'institut públic de salut i benestar del govern suec. El seu principal interès s'ha centrat en la situació dels nens i joves de famílies d'immigrants, estudiant la seva salut en grans cohorts utilitzant dades procedents de registres i enquestes nacionals.

Veure pòster

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte