Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

18/06/2015

"Ways to improve clinical research: observational studies and clinical trials" Conferència a càrrec del Professor Tiziano Barbui

Sala Josep Marull (13:00h)

Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut” que vam encetar ara ja fa cinc anys com un punt de trobada anual al voltant del mestratge d'un investigador rellevant en el camp de la Biomedicina, el proper 18 de juny comptarem amb la presència del Professor Tiziano Barbui que, sota el títol "Ways to improve clinical research: observational studies and clinical trials", realitzarà la sisena conferència magistral a la sala Josep Marull de l'Hospital del Mar a les 13:00 hores.

El Professor Tiziano Barbui es va llicenciar en Medicina el 1963 a la Universitat de Pàdua (Itàlia). Va ser assessor en Hematologia a l'Hospital Sant Bartolo a Vicenza i fundador del Departament d'Hematologia de l'Hospital Riuniti deBérgamo, on també va ser director des de 1981 fins a 2008.

Barbui és Director Científic de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Papa Giovanni XXIII de Bèrgam (Itàlia). Ha estat President del Subcomitè de Anticuagulnate Lúpico de la Societat Internacional de Trombosi i Hemostàsia i president de la Societat Italiana d'Hematologia. Actualment lidera el programa de recerca en WP-9 en Trastorns Mieloproliferatius de la Fundació European-Leukemia-Net i el Grup Italià per a Malalties Hematològiques en Adults (GIMENA, Italian Groupfor Haematological Diseases in Adults) en cromosoma Philadelphia negatiu en neoplàsies mieloides. És també un dels fundadors del Consorci US-NIH en Trastorns mieloproliferatives.

El Professor Tiziano Barbui ha publicat més de 600 articles científics en prestigioses publicacions especialitzades (total mencions: 18.194) i està entre els 50 millors científics italians segons l'Acadèmia Virtual Italiana. Durant dècades ha contribuït, de manera significativa, en molts camps de l'Hematologia general. El Professor Barbui ha estat l'investigador principal en diversos assaigs clínics en l'àmbit acadèmic.

El 2013, va rebre el premi Jean Bernard atorgat per l'Associació Europea d'Hematologia (EHA) per la seva contribució a l'optimització del diagnòstic, prognosi i teràpia en neoplàsies mieloides i per establir canals internacionals per a la investigació clínica en Hematologia.
 

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte