Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

28/01/2015

"Occupational exposure and risk of breast, CLL, colon, prostate and stomach cancer in the MCC-Spain case-control study" per Juan Alguacil

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 15:00 hores

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper dia 28 de gener a les 15:00 h tindrà lloc la sessió "Occupational exposure and risk of breast, CLL, colon, prostate and stomach cancer in the MCC-Spain case-control study" a càrrec del Dr. Juan Alguacil, investigador de l'Área de Medicina Preventiva y Salud Pública del Departamento de Biología Ambiental y Salud Pública de la Facultad de Ciencias Experimentales de la Universidad de Huelva. La sessió tindrà lloc a la Sala Xipre (173.06-1a planta de l'IMIM).

Resum

L'exposició a agents químics i físics és més gran en el context de l'activitat laboral que a la vida quotidiana. Els estudis epidemiològics multicèntrics en combinació amb l'ús de matrius ocupació-exposició ofereixen una oportunitat eficient per estudiar associacions entre agents sospitosos de provocar càncer i el desenvolupament de tumors en els quals ja sabem que les causes externes contribueixen a la seva gènesi. En la ponència es presentaran resultats de l'estudi de l'associació entre les exposicions laborals dels participants en l'estudi multicèntric sobre càncer MCC-Spain i càncer de còlon, estómac, leucèmia limfocítica crònica, mama i pròstata. L'exposició laboral s'ha mesurat per codificació de literals d'ocupació amb codis de la classificació CNO94, i mitjançant la matriu d'ocupació exposició espanyola MatEmEsp. L'evidència científica obtinguda pot ser utilitzada posteriorment per a la regularització de l'ús d'aquests agents en l'àmbit laboral i per al disseny de mesures de prevenció primària.

Breu CV

Juan Alguacil és professor de Salut Pública a la Universitat de Huelva. Llicenciat i doctor en medicina. Els seus interessos científics inclouen la recerca etiològica en càncer, la salut laboral i la salut ambiental. Es va formar en epidemiologia molecular a nivell predoctoral a l'IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) i a nivell postdoctoral al National Cancer Institute d’ EEUU. Després de vint anys de vida laboral investigadora, és autor de desenes d’articles científics en revistes indexades. Actualment combina l'activitat docent universitària amb la direcció i participació en diversos projectes de recerca epidemiològica orientats a la identificació de nous factors de risc en càncer, sobretot d’origen ambiental o laboral.

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte