Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

18/06/2014

Iniciatives per millorar l'adequació de la pràctica clínica i asistencial. L'experiència de l'Hospital de Sant Pau i el portal DianaSalud

IMIM - Sala Xipre (173.06) a les 15:00 h

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper dia 18 de juny a les 15:00 h tindrà lloc la sessió "Iniciatives per millorar l'adequació de la pràctica clínica i asistencial. L'experiència de l'Hospital de Sant Pau i el portal DianaSalud" a càrrec del Dr. Xavier Bonfill, del Servei d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La sessió tindrà lloc a la Sala Xipre (173.06-1a planta de l'IMIM).

Veure pòster.

Resum

Com a conseqüència de disposar de menys recursos, a tot arreu han sorgit iniciatives per intentar maximitzar els beneficis en termes de salut que es deriven de l’atenció sanitària. Una de les línies de treball que han tingut més ressò són les recomanacions formulades per diferents organismes i societats científiques (Do Not Do, Choosing Wisely, l’Essencial a casa nostra) sobre les prestacions que no s’haurien d’aplicar o de fer servir en l’assistència als pacients, al no ser proporcionals els seus potencials beneficis amb els costos o riscs associats.

En aquest context, a l’Hospital de Sant Pau es va constituir i està treballant la Comissió MAPAC (Millora de l’Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica) que combina el rigor metodològic amb una àmplia participació professional per analitzar també l’adequació de diferents procediments diagnòstics i terapèutics emprats i formular oportunes propostes per millorar-la. En paral·lel i amb un ajut del CIBERESP, s’ha creat el portal DianaSalud (Divulgació d'Iniciatives per ANalitzar l'Adequació en Salut: www.dianasalud.com) que permet consultar simultàniament les recomanacions de totes aquelles iniciatives esmentades, convenientment classificades per problemes de salut, especialitat, etc...i que pot ser una eina molt útil per divulgar i fer servir la valuosa informació que conté.

Breu CV

Xavier Bonfill és Doctor en Medicina, especialista en Oncologia Mèdica, en Medicina Preventiva i Salut Pública i Màster en Salut Pública per la Columbia University de Nova York. Actualment és director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i director del Centre Cochrane Iberoamericà. És responsable del seu grup de recerca al CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP) i director de la revista Annals de Medicina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears. És professor Associat de Medicina Preventiva i Salut Pública i Coordinador de Tercer Cicle del Departament de Pediatria, d’Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte