Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

28/05/2014

Resultats del programa de musicoteràpia en malalts amb càncer avançat i terminal atesos a la UCP

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 15:00 hores

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper dia 28 de maig a les 15:00 h tindrà lloc la sessió "Resultats del programa de musicoteràpia en malalts amb càncer avançat i terminal atesos a la UCP" a càrrec de Josep Planas Domingo, responsable de la Unitat de Cures Pal·liatives (UCP) de l'Hospital de l'Esperança i cap de secció d'Oncologia de l'Hospital del Mar.

Us adjuntem el pòster de la sessió que tindrà lloc a la Sala Xipre (173.06-1a planta de l'IMIM).

Resum:

La Musicoteràpia és la utilització de la música en la consecució d’objectius terapèutics: la restauració, el manteniment i l’augment de la salut tant física com mental. És també l’aplicació científica de la música, dirigida pel terapeuta en un context terapèutic per provocar canvis en el comportament. Aquests canvis faciliten a la persona el tractament que ha de rebre amb la finalitat de que pugui comprendre’s millor a sí mateix i al seu món, per poder ajustar-se millor i més adequadament a la societat.

Des de 2011 a la Unitat de Cures a la Unitat de Cures Pal·liatives (UCP) de l’Hospital de l’Esperança (PSMar) està en funcionament un Programa de Musicoteràpia (MT). Fins ara han rebut MT més de 150 malalts amb càncer avançat i terminal ingressats a la UCP. Inicialment es va realitzar un estudi comparatiu per demostrar l'eficàcia de la MT en aquests pacients i que ha estat acceptat per a la seva publicació a la revista Music & Medicine. En base a aquesta recerca s’han iniciat altres estudis que estan en diferent etapa de realització com són: MT en la situació d’agonia, MT i dol, MT en professional i voluntaris de la UCP, així com la continuació de l’activitat assistencial.

Per altra banda en aquesta sessió es presentarà el documental “La vida al final de la vida” on s’explica el Programa de MT basat en dos malalts que han rebut MT a la UCP i la valoració que fan d’aquesta tècnica no farmacològica.

El programa de MT, actualment vinculat a l’IMIM, va ser finançat per un dels programes Estrella de l’Hospital del Mar (2011-2012) i des de 2013 està finançat pel mecenatge privat.

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte