Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

26/03/2014

Effects of environmental and occupational factors on pregnancy outcomes

IMIM, Sala Xipre a les 15:00 hores

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper dia 26 de març a les 15:00 h tindrà lloc la sessió "Effects of environmental and occupational factors on pregnancy outcomes" a càrrec de Dr. Mateo Bonzini, del Centro Studi Epidemiologia e Medicina Preventiva, Universitat d’Insubria - Varece (Itàlia)

La sessió tindrà lloc a la Sala Xipre (173.06-1a planta de l'IMIM).

Breu curriculum

El Dr. Mateo Bonzini, MD, PhD, és Llicenciat en Medicina, té una especialitat en Medicina del Treball, un Màster en Epidemiologia i un doctorat en Ciències de prevenció. La seva tesi va ser sobre la Interacció de Medi Ambient-genoma. L'exemple de l'exposició de la població a dosis baixes de benzè: un estudi de l'epidemiologia molecular.

Des del 2008 és Professor Associat en Salut Ocupacional al Centro Studi Epidemiologia Medicina Preventiva, Departament de Medicina Clínica i Experimental de la Universitat Insubria - Varese, Itàlia. Des del 2009 és metge a la Unitat de Salut Ocupacional i Medicina Preventiva, Hospital Di Circolo Fondazione Macchi, Varese .

Autor de més de 60 articles científics de rellevància internacional i reportats a la base de dades PubMed, per un factor d'impacte total > 150 . (H Índex SCOPUS = 16, total de citacions = 1.200). Els seus principals interessos de recerca són :

  • El paper dels factors de risc ambientals en l'etiologia de la malaltia, en particular: la contaminació de l' aire i les malalties cardiovasculars, efectes de partícules fines en la coagulació de la sang, els contaminants ambientals i els resultats de l'embaràs .
  • L'exposició ocupacional i la salut, en particular: el paper de l'ocupació en el risc de càncer (càncer de pell, càncer sinó-nasal, etcètera); factors psicològics de risc al treball i trastorns musculoesquelètics, efecte de la càrrega de treball físic i els factors de risc comuns a la salut de les dones treballadores embarassades.
  • Aspectes metodològics en epidemiologia ocupacional i ambiental.

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte