Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

27 novembre de 2013

Vulnerable subjects and their participation in biomedical research: what are the ethical issues? A case study.

IMIM, Sala Xipre (173.06) a les 15:00 hores

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper 27 de novembre a les 15:00 hores a la Sala Xipre (173.06), tindrà lloc la sessió que porta per títol "Vulnerable subjects and their participation in biomedical research: what are the ethical issues? A case study" a càrrec de Jordi Delclòs de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Texas de Houston, Texas i investigador del Centre de Recerca en Salut Ocupacional (CISAL) de la Universitat Pompeu Fabra.

Resum de la sessió:

In 2012, Tobacco Control published an Italian study that examined associations between exposure of children to parental secondhand smoke (SHS) and nocturnal bruxism in a randomized controlled trial. The intervention consisted of reducing SHS exposure in one group while requesting the control group parents to continue smoking. A significant benefit of the intervention was demonstrated. Following publication of the study, questions were raised as to whether it was ethical to require parents in the control group to continue smoking during the study period. The seminar will review the discussion that ensued in the literature.

Informació sobre el ponent:

Jordi Delclòs, MD, PhD, MBA, és catedràtic de Medicina Ocupacional en la Divisió d'Epidemiologia, Genètica Humana i Ciències Ambientals de la Escola de Salut Pública a la Universitat de Texas de Houston, Texas i investigador sènior en el CISAL - Centre d'Investigació en Salut Ocupacional de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Espanya . Va obtenir el seu títol de metge a la Universitat de Barcelona el 1981 i va completar la seva residència en medicina interna i malalties pulmonars a la Baylor College of Medicine. Té un màster en Salut Pública de la University of Texas School of Public Health, un doctorat en Salut i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i està certificat en les especialitats de medicina interna, malalties pulmonars i medicina ocupacional. Les seves àrees actuals d'investigació se centren en 3 àrees: a) asma ocupacional i ambiental (aspectes epidemiològics i clínics), b) aspectes internacionals de la salut ocupacional, i c) els factors determinants de les baixes per malaltia i discapacitat a nivell internacional. També ha estat membre del Comitè per a la Protecció de Subjectes Humans a la University of Texas Health Sciences Center des de 1998 , i és vicepresident d'un dels panells d'aquest comitè d'ètica.

Hi esteu tots convidats!

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte