Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

30 de gener de 2013

Networks: a very short introduction

Sala Xipre (173.06) 1a planta de l'IMIM a les 15:00h

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques), el proper dimecres dia 30 de gener a les 15:00 h tindrà lloc a la sala Xipre (173.06), la sessió que porta per títol: "Networks: a very short introduction" a càrrec de Michele Catanzaro, doctor en física i periodista científic.

Ecosistemes, Facebook, Internet, el mercat financer mundial ... les xarxes juguen un paper crucial en molts aspectes de la natura i la societat. I, per descomptat, en epidemiologia. Fenòmens com el canvi climàtic, les pandèmies o les crisis financeres tenen lloc a estructures enxarxades. En aquesta xerrada, Michele Catanzaro parlarà de les propietats de les xarxes, utilitzant exemples de la societat, la tecnologia, la naturalesa, la salut i la història. Així, per exemple, les xarxes s'utilitzen per fer models de difusió la malaltia tant a micro-escala (per exemple, la mesura de la matriu de contactes propers en un hospital a través de tecnologia RFID), com en la macro escala (per exemple, la previsió de la propagació global de malalties com la grip porcina). S'apliquen també en la salut pública, per exemple, mitjançant l'estudi de la correlació entre les connexions de les xarxes socials i les condicions com l'obesitat i fumar.

La teoria de xarxes és un camp molt interdisciplinari, que estudia els fenòmens tan diferents com els backouts i la difusió de virus informàtics. Té aplicacions en moltes disciplines, incloent l'epidemiologia, la genètica, l'ecologia, la tecnologia i la gestió.

Més sobre el tema:

• G. Caldarelli, M. Catanzaro "Networks. A very short introduction". Oxford University Press (2012)  http://bit.ly/TXiOtA (UK)

www.exploringnetworks.com

www.facebook.com/exploringnetworks

www.twitter.com/networks_

El seminari serà en anglès.

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte