Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

21 de juny de 2011

Conferència Magistral del Professor Harald zur Hausen, Premi Nobel de Medicina 2008

Sala d'Actes de l'Hospital del Mar a les 13 hores

Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut” que vam encetar l'any passat com un punt de trobada anual al voltant del mestratge d'un investigador rellevant en el camp de la Biomedicina, el proper 21 de juny comptarem amb la presència del Professor Harald zur Hausen que, sota el títol “Search of infections agents in human cancers", realitzarà la segona conferència magistral a la Sala d'Actes de l'Hospital del Mar a les 13:00 hores.

El professor Harald zur Hausen, va rebre el 2008 el Premi Nobel de Medicina pels estudis sobre el Virus del papil·loma humà en el càncer de coll uterí. Zur Hausen va néixer l’any 1936 i va estudiar Medicina a les universitats de Bonn, Hamburg i Düsseldorf on es va graduar. L’any 1960 es va doctorar i va ser post-doctorand a l’Institut de Microbiologia de Düsseldorf, professor adjunt al Laboratori de Virus del Children's Hospital de Philadelphia, i senior scientist a l’Institut de Virologia de la Universitat de Würzburg. Va ser Director i professor de virologia a la Universitat d’Erlangen-Nürnberg i el 1977 es va traslladar a la Universitat de Freiburg. Des del 1983 fins al 2003 va ser Director científic del German Cancer Research Center de Heidelberg.

El professor zur Hausen sempre ha estat interessat en la relació entre les neoplàsies i les infeccions, i després de clonar els VPH 16 i 18 va demostrar el paper del Virus del papil·loma humà en la etiopatogènesi del càncer de coll d’úter. Ha rebut molts premis nacionals i internacionals, incloent el premis Robert-Koch, Charles S. Mott de la General Motors Cancer Research Foundation, el premi de recerca clínica de la Federació de les Societats Europees de Càncer, el William B. Coley Award for Distiguished Research in Basic Immunology of the Cancer Research Institute, el Prince Mahidol-Award, i el premi Warren Alpert-Prize de la Universitat de Harvard.

El professor Harald zur Hausen ha obtingut set graus honoraris i és membre electe de diverses acadèmies, com LEOPOLDINA, Acadèmia Europea, Heidelberg Academy of Sciences, Polish Academy of Sciences, Institute of Medicine of the National Academy of Sciences (USA), i d’organitzacions de recerca com EMBO i HUGO. També és membre de consells editorials de diverses revistes científiques i actualment és Editor-in-Chief del International Journal of Cancer.

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte