Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

18 i 19 de febrer de 2011

Actualització en l'ús d’opioides en el dolor agut, crònic i irruptiu

Col·legi de Metges de Barcelona

Experts internacionals debatran a Barcelona els últims avenços i estratègies terapèutiques contra el dolor en el Simposi "Actualització en l'ús d’opioides en el dolor agut, crònic i irruptiu", organitzat per la Societat Catalana de Dolor que actualment presideix la Dra. Margarita Puig, conjuntament amb la Secció de Dolor de la Societat Espanyola d’Anestesiologia i Reanimació (Sédar).

El Simposi tindrà lloc al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, els dies 18 i 19 de Febrer del 2011. Compta amb la participació de 32 ponents nacionals i internacionals de gran prestigi, que compartiran amb els participants els seus coneixements científics, experiències clíniques i estratègies recents per a l'ús dels opioides en el tractament del dolor.

Segons afirma la Prof MM Puig, Presidenta de la Societat Catalana del Dolor, Vicepresidenta de la Secció de Dolor de la Sédar, metge del servei d’anestesiologia i reanimació de l’Hospital del Mar i coordinadora del grup de recerca en fisiopatologia i tractament del dolor de l’IMIM, els opioides són els analgèsics més eficaços que disposem, sent indispensables per al correcte tractament del dolor agut i crònic de diferent etiologia. No obstant això i a causa dels múltiples efectes que produeixen, han de ser utilitzats sempre sota vigilància mèdica, monitoritzant acuradament el pacient per prevenir i tractar els seus possibles efectes secundaris. L'adequat ús d'opioides disminueix el patiment dels pacients, millorant en molts casos la seva qualitat de vida i constitueix una de les estratègies terapèutiques més eficaces disponibles en l'actualitat, en el tractament del dolor agut i crònic.

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte