Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

07/07/2010

I Conferència "Construint ponts entre la Recerca i la Salut

Sala d'Actes Josep Marull (C/Dr. Aiguader, 80) a les 13:00 h

Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut” que enguany encetem com un punt de trobada anual al voltant del mestratge d'un investigador rellevant en el camp de la Biomedicina, el proper 7 de juliol comptarem amb la presència del Professor Riccardo Dalla - Favera que, sota el títol “From lymphoma clinics to lymphoma genes and perhaps back”, realitzarà la primera conferència magistral a la Sala d'Actes Josep Marull de l'Hospital del Mar.

El Professor Riccardo Dalla-Favera és director del Herbert Irving Comprehensive Cancer Center i de l'Institute for Cancer Genetics de la Universitat de Columbia, Nova York, així com Professor de Patologia i de Genètica i Desenvolupament a la mateixa universitat, on a més ostenta la Joanne and Percy Uris Chair of Clinical Medicine.

El Prof. Dalla-Favera és autor de més de 250 publicacions, co-editor de diversos llibres sobre neoplàsies hematològiques i ha estat investigador principal de nombroses beques del National Cancer Institute. Un dels genetistes i investigadors sobre limfoma més importants del món, el Dr. Dalla-Favera ha estat el descobridor del paper de la majoria dels gens responsables del desenvolupament dels limfomes de cèl·lules B, en especial MYC i BCL6.

La recerca del Dr. Dalla-Favera té un caire tant bàsic com traslacional. El seu principal interès es centra en els mecanismes moleculars de limfomagènesi i en l’aplicació d’aquests coneixements al tractament dels malalts.

El Prof. Dalla-Favera ha estat guardonat amb múltiples premis nacionals, incloent el “Stohlman Award” de la Leukemia Society of America, dos premis MERIT dels National Institutes of Health i el “William Dameshek Prize for Outstanding Contributions to Hematology”, atorgat per l’American Society of Hematology. En l’actualitat és l’investigador principal del Specialized Center for Research on Lymphoma, que està subvencionat per la Leukemia & Lymphoma Society per tal d’aplicar fàrmacs experimentals contra els limfomes en assajos clínics.

Tots els actes

I Conferència

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte