Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

23/11/2020 - Informació institucional

El BAPP renova la seva acreditació TECNIO

Aquest segell identifica els grups i centres destacats en la transferència de tecnologia i coneixement a Catalunya

El BAPP (BioAnalysis, Proteomics and Pharmacology) un centre mixt- Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) y  UPF- ha obtingut l'acreditació TECNIO per al període 2020-2023. Aquest segell, que ja havia obtingut en convocatòries anteriors, l'atorga la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ i serveix per identificar i donar visibilitat als centres amb altes capacitats científiques i tècniques que estan considerats com a desenvolupadors de tecnologies diferencials i que són capdavanters en la transferència dels seus coneixements i tecnologies cap a la indústria.

El BAPP és un centre multidisciplinari especialitzat en activitats de recerca i serveis en quatre sectors: farmacologia, neurociències, química de pèptids i bioanàlisi. La seva activitat està enfocada fonamentalment al desenvolupament de nous fàrmacs d'ús humà i veterinari. Està format pel grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes (FINS) de l'IMIM-Hospital del Mar, d'una banda, i pel grup de recerca en Proteòmica i Química de Proteïnes de la UPF de l'altra.

Dr. Josep Rodríguez Morató, investigador de l’IMIM-Hospital del Mar i promotor del BAPP, centre mixt Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques-UPF. Font: UPF.

Els requisits per obtenir el segell TECNIO tenen en compte l'excel·lència en recerca i tecnologia, aspectes empresarials i de gestió, com ara la utilització d'un sistema intern de gestió de la qualitat, i també elements comercials, relacionats amb les tasques de promoció de les capacitats i tecnologies dels grups.

Segons Josep Rodríguez-Morató, investigador del Grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'IMIM-Hospital del Mar i promotor del BAPP, TECNIO és "un segell de qualitat i prestigi" que resulta útil en la relació amb les empreses que volen dur a terme projectes de R+D en col·laboració.

Des del BAPP es treballa  amb un clar enfocament cap a la col·laboració amb la indústria. "És molt important que allò que fem tingui una aplicabilitat", subratlla Rodríguez-Morató, que afegeix que "la transferència és una via cap a la qual haurà d'anar encaminada la recerca del futur" pel seu potencial d'innovació i les oportunitats de finançament que aporta.

Altres grups acreditats de la UPF són BCN MedTech, el centre de noves tecnologies mèdiques de la UPF i MTG que fa recerca i desenvolupament amb tecnologies del so i la música.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte