Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

03/02/2022 - Informació institucional

El Laboratori Antidopatge de Catalunya col·labora amb el Laboratori Olímpic de Pequín

El proper 4 de febrer s'inauguraran els XXIV Jocs Olímpics d'Hivern que enguany es celebren a Pequín sota mesures molt estrictes de prevenció de la COVID19.

Tres professionals del Laboratori antidopatge de l'IMIM, Rosa Ventura, Sergi Coll i Lídia Requena, viatjaran a Pequín per treballar en el laboratori olímpic. Rosa Ventura treballarà en el grup de direcció i supervisió,  Sergi Coll treballarà en la detecció d'esteroides anabolitzants i Lídia Requena treballarà en la detecció d'hormones (eritropoietina, hormona del creixement). El Laboratori de Pequín analitzarà 3000 mostres durant els Jocs Olímpics i unes 600 més durant els Jocs Paralímpics. Aquest alt volum de mostres fa necessari disposar de molt equipament analític i d'un gran nombre de professionals especialitzats organitzats en torns de treball per cobrir les 24 h del dia. 

A més de ser el laboratori de les Olimpíades de Barcelona 1992, el  Laboratori de l'IMIM ha col·laborat en tots els Jocs Olímpics des que va obtenir l'acreditació com a laboratori antidopatge l'any 1985. Com ja va passar durant els Jocs Olímpics de Tòquio l'estiu passat, la participació en aquests Jocs torna a ser excepcional donades les mesures de seguretat i prevenció  degut a la pandèmia. Els professionals autoritzats a viatjar a Pequín estaran com en una bombolla i s'hauran de limitar a anar de l'hotel al laboratori i del laboratori a l'hotel.

Malgrat totes aquestes restriccions, "participar en els controls d'uns Jocs Olímpics té un interès molt especial per a nosaltres", comenta Rosa Ventura, directora del Laboratori de l'IMIM. "En el Laboratori Olímpic es reuneixen els millors professionals del món i, a més d'ajudar als amics i col·legues del Laboratori de Pequín, és una oportunitat única de posta al dia i aprenentatge en les metodologies antidopatge més actuals".

Els professionals de l'IMIM van signar en el llibre d'honor commemoratiu dels Jocs Olímpics de Pequín 2022 que el Consolat General de la República Popular Xina a Barcelona farà arribar al Comitè Organitzador dels Jocs. 

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte