Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

07/06/2018

Ecosystem services in cities: key pathways between green space and human health?

Sala Xipre (1a planta de l'IMIM) a les 13:00h

Ens plau convidar-vos al proper seminari del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, que tindrà lloc el proper dia 7 de juny a les 13:00h a la Sala Xipre (1a planta de l'IMIM). En aquesta ocasió el títol del seminari serà "Ecosystem services in cities: key pathways between green space and human health?" i anirà a càrrec de Francesc Baró, PhD, investigador del Laboratori per Justicia i Sostenibilitat Ambiental Urbana (ICTA-UAB i IMIM).

Veurè pòster

Resum

El marc de serveis ecosistèmics, és a dir, les contribucions de la natura al benestar humà, està sent integrat i assumit ràpidament per part de molts responsables polítics i altres actors rellevants del context urbà, que busquen a través de la renaturalització de les ciutats, una manera de crear entorns urbans més saludables i habitables. En particular, els serveis ecosistèmics proporcionen la base conceptual per a la implementació d'estratègies d'infraestructura verda urbana i, més recentment, solucions basades en la naturalesa. Aquesta presentació pretén explorar els potencials i les limitacions d'aquest nous enfocaments de re-naturalització urbana amb una especial atenció a les seves implicacions per a la salut i benestar humans.

Breu CV

Francesc Baró és doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals especialitzat en planificació territorial i urbana. El seu àmbit d'investigació interdisciplinari explora l’aplicació del marc dels serveis ecosistèmics, infraestructures verdes i solucions basades en la naturalesa en el context urbà per assolir que les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i sostenibles. Actualment és investigador postdoctoral del Laboratori per Justicia i Sostenibilitat Ambiental Urbana (ICTA-UAB i IMIM) i participa en diferents projectes de recerca sobre aquestes temàtiques.

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte