Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/09/2015 - Informació general

Cursa solidària de l'Obaga per a la recerca en càncer de mama a l'Hospital del Mar

L’Associació ACTN3 organitza anualment una cursa solidària La Cursa de l’Obaga i aquest any destina tot l’import de les inscripcions al projecte “La fortalesa després del càncer: salut òssia en dones supervivents de càncer de mama”, un projecte de recerca del serveis d’Oncologia i Medicina Interna de l'Hospital del Mar.

Els AMICS de l’Hospital del Mar i ACTN3 estem treballant per aconseguir el major nombre de participants. La cursa de l’Obaga serà el proper 4 d’octubre a Tiurana i per tal d’acollir el màxim de participació comptarà amb diferents modalitats: una marxa nòrdica, una categoria infantil, un canicross, una cursa de 12 km i una mitja marató. Podeu consultar-ne els detalls aquí: https://circuitdeobaga.wordpress.com/

D’altra banda també hem activat una opció de Dorsal 0 per què aquelles persones que vulguin fer aportacions sense inscriure’s a la cursa ho puguin fer: http://www.migranodearena.org/es/reto/7364/circuit-de-lobaga-2015/

El projecte: “La fortalesa després del càncer: salut òssia en dones supervivents de càncer de mama”

El tractament pel càncer de mama pot causar problemes en l’estructura òssia (osteoporosi), que acostumen a comportar fractures i a limitar la realització de moltes activitats físiques. Per aquest motiu, un cop finalitzat el tractament contra el càncer, el retorn a una vida saludable i de qualitat se’n pot veure afectat. Aquest problema afecta a la majoria de les dones que superen el càncer de mama. Per això un equip d’oncòlegs i de metges experts en osteoporosi estan desenvolupant un projecte d’investigació, que té per objectiu identificar les causes que originen els problemes ossis i, al mateix temps, ajudar a establir mesures preventives i intentar pal·liar aquest problema.

Mentrestant, per afrontar-ho, els metges tracten d’introduir pautes alimentàries i suplements de calci i vitamina D i aconsellen augmentar l’activitat física. I és aquí justament on els professionals es troben amb la dificultat que representa la incorporació de nous hàbits, especialment els relacionats amb la realització d'activitats esportives; per la qual cosa, la promoció de l’esport és un altra de les prioritats de l’equip sanitari que atén a les dones diagnosticades amb càncer de mama en estadis inicials.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte