Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

11/10/2023 - Informació institucional

El Dr. Pedro Rocha rep un dels premis tesi doctoral de la Sociedad Española de Oncología Médica

Els premis es van atorgar en el marc del congrés de la SEOM, celebrat a Barcelona a finals de setembre.

La tesi doctoral del Dr. Pedro Rocha, metge adjunt del Servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar i investigador a l'Hospital del Mar Research Institute, ha rebut una de les cinc beques que la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) atorga a tesis doctorals d'investigadors joves. El lliurament es va fer el passat 22 de setembre en el marc del congrés de l'entitat.

El treball, 'Evaluation of immune biomarkers in Lung Cancer', ha estat desenvolupat en el Laboratori de recerca en càncer de pulmó de l'Hospital del Mar Research Insitute, i ha estat supervisada per la Dra. Edurne Arriola, responsable del laboratori. Part de la investigació s'ha portat a terme durant l'estada del Dr. Rocha al MD Anderson Cancer Center de Houston, als Estats Units.

L'estudi parteix del fet que no existeixen marcadors de resposta a la immunoteràpia en pacients amb càncer de pulmó de cèl·lules no petites. En aquest sentit, s'hi analitza el rol de la via de senyalització de l'adenosina com a mecanisme que els tumors adopten per escapar-se del sistema immune i així predir la resistència al tractament amb immunoteràpia. A la vegada, els resultats apunten a un conjunt de gens i marcadors immunohistoquímics subjacents a la resposta a la combinació de quimioteràpia i immunoteràpia neoadjuvant en tumors de càncer de pulmó de cèl·lula no petita que són resecables.

En total, la SEOM va atorgar 51 beques, amb una dotació de prop d'1,25 milions d'euros. El seu objectiu és permetre als guanyadors investigar i formar-se per millorar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients amb càncer.

Drs. Pedro Rocha i Edurne Arriola

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte