Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/06/2023 - Informació general

Beca per a la recerca en càncer de pàncrees de l’Hospital del Mar Research Institute

La recerca impulsada pel Grup de recerca en Noves Dianes Moleculars del Càncer de l'Hospital del Mar Research Institute, liderat per la Dra. Pilar Navarro, que també és investigadora de l'Instituto de Investigaciones Biomédicas de Barcelona (IIBB)-CSIC ha obtingut la vuitena edició de la Beca Carmen Delgado/Miguel Pérez-Mateo a la categoria de recerca clínica, atorgada per l'Asociación Cáncer de Páncreas, l'Asociación Española de Pancreatología i l'Asociación Española de Gastroenterología. Aquesta ajuda té una dotació de 50.000 euros, recaptats gràcies als fons obtinguts a la iniciativa Carrera de las Ciudades contra el Cáncer de Páncreas.

El projecte guanyador s'anomena 'Validación de la detección de sAXL en plasma para diagnostico precoz de cáncer de páncreas', i segueix el treball portat a terme per aquest grup, que ja ha identificat la proteïna tirosina-quinasa AXL com a marcador precoç per la diagnosi en càncer de pàncrees. El grup liderat per la Dra. Navarro ha assolit la beca de recerca clínica en aquesta edició, mentre que la beca en recerca bàsica ha estat per a un projecte del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

És la segona vegada que aquest grup de recerca obté aquest reconeixement. L'any 2016 es va endur la primera convocatòria de les beques, però en la categoria de recerca bàsica. L'any passat va ser el torn del Grup de recerca en Metabolòmica aplicada de l'Hospital del Mar Research Institute, coordinat pel Dr. Óscar Pozo, en la categoria de recerca clínica.

L'acte de lliurament de la beca ha tingut lloc aquest 14 de juny a l'Hospital Vall d'Hebron.

Totes les notícies

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte