Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

30/05/2016 - Informació institucional

El Servei de Patologia de l’Hospital del Mar impulsa i participa en la creació de la primera app sobre genètica hematològica

El Grup Cooperatiu Espanyol de Citogenètica Hematològica (GCECGH) i el Grup de Biologia Molecular en Hematologia (GBMH) de la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH) acaben de llançar al mercat GenHem, la primera app interactiva sobre genètica hematològica. L'app, disponible per Android i iOS, neix fruit del treball de 103 professionals de l'hematologia i la genètica de més de 35 centres hospitalaris, laboratoris i instituts de recerca nacionals i internacionals i té per objectiu fer un manual que serveixi pels diferents professionals del camp i especialment per a residents i estudiants.

La idea de crear aquest Manual Pràctic de Genètica Hematològica va sorgir de diferents professionals de la SEHH, entre els quals hi ha la Dra. Blanca Espinet, del Servei de Patologia de l’Hospital del Mar i investigadora del Programa de Càncer de l’IMIM, que ha participat com a editora i autora del Manual. Per altra banda, les Dres. Marta Salido, Anna Puiggros, Beatriz Bellosillo i Gemma Navarro del mateix Servei i Programa de Recerca també han participat com a autores. Al llarg dels 39 capítols d'aquest manual es recull tant la descripció pràctica de les tècniques utilitzades en els laboratoris de citogenètica i biologia molecular com les principals anomalies genètiques de les diferents patologies hematològiques (OMS), i la seva implicació clínica i terapèutica. La utilització del suport app -en lloc del tradicional manual en paper- facilita un accés ràpid a la informació en qualsevol moment i lloc a través de qualsevol dispositiu mòbil. El seu format permet l'ús d'imatges interactives (amb informació addicional en les diferents parts de la imatge) i la consulta directa (durant la lectura) d'informació complementària, glossari i bibliografia.

Un altre dels avantatges de GenHem davant del format en paper és que compta amb un potent cercador que permet localitzar en segons tota la informació relacionada amb un tema concret i agilitza la resolució de dubtes. A més, l'app disposa d'un capítol específic en el qual es detallen les principals tècniques de laboratori, un ampli atles d'imatges (amb fotografies i gràfics) i un catàleg de gens rellevants en aquestes patologies.

El manual suposa una eina de formació i ajuda per a professionals del camp sanitari, permetent ampliar els seus coneixements i habilitats en la interpretació d'estudis citogenètics i moleculars amb els que poden trobar-se en la seva pràctica assistencial. La seva lectura aproparà els especialistes al coneixement de les metodologies usades en el camp de la recerca, que actualment s'estan incorporant a l'àrea assistencial.

GenHem ha estat implementada per la "start-up" gallega LapiSoft i compta amb l'aval de la SEHH.

Més informació sobre l'app: www.genhem.com

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte