Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

31/10/2014 - Informació institucional

Jordi Peña i Patricia Robledo reben un ajut de la Marató 2013

L’acte de lliurament de les ajudes de la Fundació La Marató 2013 es va celebrar ahir dijous 30 d’octubre en un acte presentat pels periodistes Núria Solé i Roger de Gràcia a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. L’èxit de recaptació de La Marató 2013 ha permès finançar un total de 44 projectes de recerca sobre les malalties neurodegeneratives, destinant-hi més d’11 milions d’euros. Es tracta d’una de les inversions en recerca més importants que ha fet la Fundació en els 22 anys d’història del programa.

De les 44 ajudes atorgades, l’IMIM n’ha obtingut 2, una unitària i una altra en cooperació amb una altra institució.

Projecte unitari:

Adaptació i normalització d'instruments neuropsicològics en català 150.250 €

  • Dr. Jordi Peña Casanova: Coordinador del Grup de recerca en neurofuncionalitat i llenguatge de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) i cap de secció de neurologia de la conducta de l’Hospital del Mar.

Projecte en cooperació:

Caracterització de nous supressors de la neurodegeneració en la distròfia miotònica tipus 1 (DM1) 299.936,25 €

  • Dra Patricia Robledo MontoyaInvestigadora del Grup de Recerca Clínica en Farmacologia Humana i Neurociències de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) que conjuntament amb el Grups de Recerca en Bioanàlisi i Serveis Analítics de l’IMIM y de Proteòmica de la UPF, formen el centre TECNIO: Grup de Bioanàlisi, Farmacologia i Proteòmica (BAPP).
  • Dr. Manuel Pérez Alonso: investigador de Institut de Recerca Sanitària. València

A la convocatòria s’hi van presentar un total de 187 projectes, que van ser avaluats per 96 experts internacionals en un procés d’avaluació coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS). Aquests 96 experts han revisat els treballs seguint un rigorós procés d’avaluació per consemblants en què s’ha valorat la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat.

Més informació: http://http://www.tv3.cat/marato/projectes_financats_2013.htm.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte