Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

20/11/2013 - Informació general

Sandra Peiró participa al B•DEBATE: Barcelona Conferences on Epigenetics and Cancer: Challenges, Opportunities and Perspectives.

Els dies 21 i 22 de novembre, més de 400 experts nacionals i internacionals es reuniran a CosmoCaixa Barcelona convocats per B•Debate i l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) amb l’objectiu de reunir a investigadors líders en recerca en els camps de l’epigenètica i el càncer. Sandra Peiró, investigadora del grup de recerca en transició epiteli mesènquima i progressió tumoral de l’IMIM participarà junt amb Thomas Jenuwein del Max Planck Institute of Immunology and Epigenetics (Alemanya), Olivier Cuvier del Laboratoire de Biologie Molèculaire Eucaryote de la Universitat de Toulouse (França) i Kristian Helin del Biotech research and Innovation Centre (Dinamarca). A la sessió del dia 21 sobre Molecular Epigenetics liderada per Miguel Beato del Centre de Regulació Genòmica.

A les conferències es discutirà sobre aspectes fonamentals de la biologia del càncer i l’epigenètica, i les possibilitats d’explotar aquest coneixement per al desenvolupament de nous tractaments contra el càncer. Els experts estan convençuts que l’epigenètica té un paper central en la lluita contra aquesta malaltia. El terme epigenètica es pot definir com la informació hereditària que no es basa en la seqüència d'ADN. De fet, es refereix a una àmplia gamma de mecanismes moleculars que afecten l'activitat dels gens, activant-los o desactivant-los. Aquests canvis tenen efectes a llarg termini que poden persistir i ser heretables. Els canvis epigenètics succeeixen, doncs, sense cap canvi en la seqüència de l’ADN i poden ser induïts per diversos factors com són els ambientals (per exemple components de l’aire que respirem), l’edat o el tipus d’alimentació. Investigacions recents suggereixen que, en alguns casos, un càncer inicialment provocat per una mutació en l'ADN augmenta la probabilitat de que produeixi metàstasi per canvis epigenètics induïts.

B•Debate Centre Internacional per al Debat Científic Barcelona és una iniciativa impulsada per Biocat i l’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de cercar respostes i solucions a reptes i necessitats socials en l’àmbit de les ciències de la vida mitjançant la celebració de trobades internacionals d’alt nivell científic.

“Barcelona Conference on Epigenetics and Cancer: Challenges, Opportunities and Perspectives” és la primera d’un seguit de conferències que tindran lloc a Barcelona els propers 5 anys i que aspiren a convertir-se en referència internacional en aquest camp. La primera edició està codirigida científicament pel Dr. Manuel Perucho (IMPPC) i el Dr. Marcus Buschbec (IMPPC).

Veure el programa

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte