Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

14/12/2012 - Informació institucional

Important representació de clínics, investigadors i pacients de l'Hospital del Mar i l'IMIM en La Marató 2012 de TV3 contra el càncer

Ens mobilitzem per obtenir recursos econòmics per a la recerca científica però també per a divulgar, conscienciar i educar la societat en la cultura científica.

Ens mobilitzem per obtenir recursos econòmics per a la recerca científica però també per a divulgar, conscienciar i educar la societat en la cultura científica.

L’edició 2012 de La Marató de TV3 de diumenge 16 de desembre estarà dedicada al càncer, la principal causa de mort de persones entre els 35 i 70 anys. La investigació científica més recent està obrint noves vies per a la cura del càncer i Catalunya disposa d’equips d’investigació amb un alt grau de preparació per afrontar nous reptes en noves línies de recerca oncològica, focalitzades en la prevenció i les teràpies de precisió. Per aquest motiu enguany, La Marató invertirà la seva capacitat de sensibilització i mobilització social en benefici de la investigació oncològica amb l’objectiu d’impulsar tractaments personalitzats per al càncer i aconseguir que aquesta malaltia deixi de ser mortal per convertir-se en crònica.

Aquest any la nostra participació al plató de TV3 serà molt destacada. A partir de les 22:00h, en horari de màxima audiència, intervindran Joan Albanell, cap de servei d’Oncologia, i el testimoni directe d’una de les seves pacients, Joaquim Bellmunt, cap de secció d’Oncologia, i Imma Colet, Àngels Hospital, Mercè Piracés i Xavier Vilanova, gestores i gestor de casos de mama, còlon, pròstata i pulmó, respectivament.

La Marató de TV3 per aconseguir els seus objectius, més enllà del programa de televisió de 15 hores d’aquest diumenge, realitza tota una campanya prèvia de divulgació i sensibilització, bé mitjançant puntals culturals ja clàssics com el Disc de La Marató i el Llibre de La Marató, com també a través de peces informatives i reportatges en diferents programes audiovisuals de la corporació Televisió de Catalunya.

Així doncs, professionals del PSMAR també han participat en programes previs, que a continuació us detallem:

El Telenotícies migdia de TV3 tractarà el MARBiobanc, banc que acull vàries col·leccions de mostres biològiques destinades a la recerca biomèdica del PSMAR, entrevistant la Dra. Montserrat Torà, coordinadora del MarBiobanc i directora dels serveis cientificotècnics de l’IMIM, i la Dra. Maria Martínez, metgessa del servei d’Oncologia de l’Hospital del Mar.

El programa Valor Afegit del canal 33 va incloure el 12 de desembre un reportatge sobre l’avenç en l’eficiència dels programes de detecció precoç del càncer de mama, amb la intervenció de la Dra. Maria Sala, metgessa adjunta del servei d'Epidemiologia i Avaluació del PSMAR. Clica aquí per veure el reportatge.

La Dra. Mª Immaculada Ruiz, psiconcòloga del servei de Psiquiatria de l'INAD, va explicar la seva tasca professional de suport emocional al pacient oncològic i els seus familiars en el programa L'Oracle de Catalunya Ràdio dijous 13 de desembre a les 15:00 hores. Clica aquí per escoltar l’entevista.

El Telenotícies vespre del 29 de novembre va emetre una peça sobre l’assaig clínic amb càncer de pròstata, analitzant la qüestió amb el Dr. Joaquim Bellmunt i incloent el testimoni d’un pacient de l’Hospital del Mar. Clica aquí per veure el reportatge.

El 19 d'octubre, amb motiu també del Dia Internacional contra el càncer de mama, el Telenotícies vespre va tractar el càncer de mama triple negatiu, el seu diagnòstic, tractament, recerca, ... parlant amb el Dr. Ignasi Tusquets, coordinador de la Unitat Funcional de càncer de mama. Clica aquí per veure el reportatge.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte