Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/01/2009 - Informació general

IntOgen, una interfície dissenyada com a eina indispensable per a la recerca del càncer

Una plataforma per gestionar la informació sobre el càncer de manera més eficaç.

El laboratori de Genòmica Biomèdica del Grup de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM i la UPF, dirigit per Núria Lopez-Bigas, ha desenvolupat un sistema innovador per a l'anàlisi i la integració de gran quantitat de dades de genòmica del càncer.

El resultats generats per aquest recurs multidimensional, anomenat IntOGen, es poden consultar a la interfície web www.intogen.org. L'edició impresa de febrer de Nature Methods publica un article que descriu aquest nou recurs i el posa a disposició de la comunitat científica: "IntOGen: Integration and data-mining of multidimensional oncogenomic data".

Una plataforma per gestionar la informació sobre el càncer de manera més eficaç.

IntOGen incorpora una interfície web intuïtiva i eficaç dissenyada per ser una eina indispensable per a la recerca del càncer. L'estudi del càncer ha canviat significativament en els darrers anys amb la incorporació de tecnologies d'alt rendiment que permeten identificar gran número d'alteracions genòmiques en mostres de tumors i cèl·lules canceroses.

L'acumulació de gran quantitat de dades oncogenòmiques, juntament amb les dades generades per projectes internacionals com "The Cancer Genome Atlas" i l'"International Cancer Genome Consortium" porten a la necessitat de desenvolupar noves estratègies per explorar i visualitzar i gestionar tota aquesta informació d'una manera biològicament significativa.

IntOGen és un sistema nou que permet recopilar, analitzar i integrar les dades d'experiments genòmics que estudien diferents tipus d'alteracions en distints tipus de tumors humans. La versió actual del sistema conté gairebé 800 experiments independents.

En definitiva, IntOGen is un recurs únic i valuós per a la comunitat que investiga les causes del càncer, atès que facilita la integració de gran quantitat de dades oncogenòmiques d'una manera simple i concisa.

Treball de referencia:

Gundem G, Perez-Llamas C, Jene-Sanz A, Kedzierska A, Islam A, Deu-Pons J, Furney S and Lopez-Bigas N. IntOGen: Integration and data-mining of multidimensional oncogenomic data. Nature Methods 7, 92-93 (2010).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte